Van de Beckenkamp
Image default
Aanbiedingen

4 gouden babytips voor nieuwe ouders

4 gouden babytips voor nieuwe ouders

Als je je eerste kindje verwacht dan is alles nog helemaal nieuw. Maar voor sommige dingen is het verstandig om goed voorbereid te zijn. Daarom lees je in deze blog de handigste baby tips en dingen om rekening mee te houden. Zo ga je helemaal voorbereid het ouderschap in!

 

Tip 1: Sokjes, sokjes en nog meer sokjes

Babysokjes zijn de kledingstukken die altijd op de een of andere manier mysterieus verdwijnen. Ze vallen vaak van de voeten van je baby en raken heel snel kwijt tijdens het wassen. Op deze manier kan je na een tijdje nauwelijks nog sokjes van je baby terug in de kast vinden. Een slimme zet is om heel veel sokjes in dezelfde kleur aan te schaffen, zo kan je altijd twee passende sokken bij elkaar vinden.

 

Tip 2: Nageltjes knippen

Ook de nagels van je baby moet je af en toe knippen. Dit kan nog een hele opgave zijn, met die spartelende armpjes en beentjes. Baby’s staan er dan ook niet om bekend dat ze lang stil kunnen zitten. Wat wel kan helpen, is om tijdens het knippen van de nagels, leuke geluidjes te maken. Zo raakt je kleine afgeleid en kan hij focussen op jouw stem!

 

Tip 3: Kleertjes

Koop niet te veel kleertjes in de kleinste maat. In de eerste weken en maanden groeit je baby ontzettend snel en past de kleinste maat binnen no time niet meer. Allerlei shirtjes en broekjes kopen in de ‘newborn’ maat is dan ook niet aan te raden, binnen 1 of 2 weken zal dit al niet meer passen. Het is sowieso wel handig om kleding op de groei te kopen, dit zit veel lekkerder voor je baby en de mouwtjes kan je gewoon oprollen! Broeken en pyjama’s waar voetjes aan zitten, zijn natuurlijk erg fijn. Maar dit geldt alleen voor het moment dat dit precies past. Als de voetjes net te groot zijn of het kledingstuk is te lang, dan schieten de voeten van je baby er heel snel uit. Het is dus een stuk effectiever om broekjes en pyjama’s zonder voetjes te kopen!

 

Tip 4: Genieten!

Clicheer, kan het bijna niet, maar geniet van de tijd nu je kindje nog een baby is! Voor je het weet is hij alweer een peuter. De tijd gaat super snel voorbij met een baby. Geniet daarom ook van de tijd die jullie samen hebben en wees niet bang: die lange nachten zonder slaap zijn ook snel weer een keer voorbij.

 

Baby formule melk

Ook moet je als ouders gaan nadenken over welke opvolgmelk je wilt kopen. Deze melk is er in allerlei verschillende soorten te vinden. Bij Dutch Baby Shop bieden wij verschillende soorten en merken opvolgmelk aan. Kijk eens rond op de website voor de opties!

https://www.dutchbabyshop.com/nl/babymelk/dreumesmelk/