Van de Beckenkamp
Image default
Banen en opleidingen

9 ongebruikelijke beroepen die moeilijk te geloven zijn

vacatures

Als je iemand vraagt ​​wat hij voor de kost doet, is de kans groot dat hij een beroep noemt dat verband houdt met marketing, financiën, evenementenbeheer of technologie. Maar de kans om iemand te ontmoeten die professioneel tv-programma’s op Netflix kijkt of honden leert surfen, is veel lager.

Proeverij van dierenvoer. Diervoeder wordt in eerste instantie op mensen getest. Als je dierenvoedersproever wilt worden, heb je een wetenschappelijke of voedingsopleiding nodig. Vertegenwoordigers van dit beroep proeven (en spuwen dan meestal) eten, maar vullen ook allerlei rapporten in en denken na over hoe ze de voedingskwaliteit van het product kunnen verbeteren.

Een detective die zoekt naar vermiste huisdieren. Het beroep van Ace Ventura is heel reëel – mensen zijn bereid enorme bedragen te betalen om hun verloren of gestolen huisdieren terug te vinden. Als je van dieren houdt en goed bent in het zoeken naar iets, moet je misschien zo’n detective worden. Sommige leden van dit beroep kunnen $ 1000 voor de dienst krijgen.

Professioneel verontschuldigend. Wie heeft iemand nodig om zich formeel te verontschuldigen? Natuurlijk, de luchtvaartmaatschappijen. In 2010 had Southwest Airlines een toegewijd team van medewerkers om klachten tijdens de vlucht af te handelen en binnen 24 uur excuses aan te bieden aan de passagiers. Sommige mensen vinden het moeilijk om met ontevreden passagiers te werken, maar dit werk loont goed – het salaris van zo’n specialist is hoger dan het salaris van de gemiddelde leraar.

Fortnite leraar. U kunt veel geld verdienen met uw hobby voor videogames. Fortnite is zo populair geworden dat ouders op zoek zijn naar leraren voor hun kinderen in de hoop dat ze hen zullen helpen esports-spelers te worden. Trainers verdienen ongeveer $ 20 per uur.

Specialist in het bekijken van tv-series. Tv-programma’s kijken en ervoor worden betaald? Klinkt als een droombaan – en heel echt. Eerder dit jaar huurde Netflix mensen in om tv-programma’s letterlijk te bekijken, beoordelen, taggen en annoteren.

Instructeur voor hondensurfen. Als u ervan houdt om de golven te bedwingen, waarom leert u deze kunst dan niet aan uw huisdier? Het Loews Hotel in Zuid-Californië heeft een team van surfinstructeurs die met honden werken. Vergelijkbare diensten worden geleverd door een aantal particuliere bedrijven zoals Good Kharma Surf en Hellen Woodward Animal Centre.

Professionele knuffelaar. Soms heb je alleen een warme knuffel nodig, ook al moet je ervoor betalen. Het zal je verbazen als je erachter komt hoeveel mensen bereid zijn geld uit te geven om simpelweg door iemand geknuffeld te worden. Er zijn verschillende bedrijven die dergelijke diensten aanbieden, van Cuddle Up to Me tot Cuddlist en Snuggle Buddies. Voor één knuffel met een vreemde ontvangen knuffelaars van $ 60 tot $ 400.

Schrijver voor gelukskoekjes. De kleine stukjes die je in koekjes vindt, komen niet vanzelf tevoorschijn. Ze zijn geschreven door speciale auteurs die je hele toekomst in één zin kunnen passen. Veel voedselproducenten hebben deze freelanceschrijvers in dienst. Voor dit beroep moet je een creatieve en geestige filosoof zijn (want niemand wil een voorspelling krijgen als “Over een uur wil je weer eten”). Een van de beste gelukskoekjesschrijvers, Donald Lau van Wonton Foods, ging vorig jaar na 30 jaar in het veld met pensioen.

Voedselstylist. Dankzij de populariteit van Instagram is er veel vraag naar vertegenwoordigers van dit beroep. Oorspronkelijk lieten ze eten er smakelijker uitzien voor foto’s van tijdschriften en kookboeken. Foodstylisten werken nu samen met restaurants, koks en bloggers. Gemiddeld verdienen dergelijke specialisten $ 62.000 per jaar.

https://www.vindazo.be