Van de Beckenkamp
Image default
Aanbiedingen

De geschiedenis van het vliegengordijn

De geschiedenis van het vliegengordijn

U kent het wel, op een warme zomerdag tijdens het zonnen loopt u naar binnen om uw drinken bij te vullen. Maar wanneer u het huis binnenstapt hoort u alleen maar gezoem van de kolonie aan vliegen die uw huis is binnengevlogen. Heel vervelend, want nu moet u ze allemaal maar weer naar buiten zien te jagen. Gelukkig is eeuwen geleden het vliegengordijn uitgevonden. Deze fantastische uitvinding houdt de vliegen lekker buiten waar ze horen. Het nederige vliegengordijn is al generaties lang niet meer weg te denken uit onze huizen. Maar waar komt deze eenvoudige raamaccessoire eigenlijk vandaan?

Het eerste geregistreerde gebruik van een vliegengordijn was in het oude Egypte, waar ze werden gebruikt om vliegen en andere insecten uit huizen en tempels te houden. Vliegengordijnen waren ook populair in het middeleeuwse Europa, waar ze werden gebruikt om voedsel te beschermen tegen vliegen en ander ongedierte. Deze vliegengordijnen werden vaak gemaakt van kaasdoek of calico, en hingen aan ramen en deuren. 

Het moderne vliegengordijn werd in de 19e eeuw uitgevonden door de Britse uitvinder James W. Beadle. Beadle’s ontwerp bestond uit een eenvoudig paar scharnierende panelen die konden worden geopend en gesloten om mensen binnen en buiten te laten, terwijl vliegen buiten werden gehouden. Dit ontwerp werd al snel populair en wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt.

Vliegengordijnen zijn nu gemaakt van verschillende materialen, waaronder plastic, metaal en zelfs magneten. Ze zijn er in alle vormen en maten, zodat ze op elk raam of deur passen. En ze zijn er niet alleen voor thuis, maar bedrijven en commerciële keukens gebruiken ook vliegengordijnen om vliegen en ander ongedierte buiten te houden. 

Bij vliegengordijn.shop vindt u een breed assortiment aan verschillende vliegengordijnen. Van de kattenstaarten en magnetische vliegengordijnen die u misschien wel kent, tot aan nieuwe stijlen die precies in uw interieur blenden. Zo is er nu een Ibiza collectie en kunt u gaan voor een Miami houtlook!

https://www.vliegengordijnen.shop/