Van de Beckenkamp
Image default
Aanbiedingen

De verschillen tussen een reddingsvest en een zwemvest

Golven klotsen soms behoorlijk tegen de zijkanten van uw boot aan. Het kan dan best weleens gebeuren dat er iemand te water raakt. Heeft u in zo’n situatie een vest aan boord, dan is er geen reden tot paniek. Maar welk vest kunt u eigenlijk het beste in uw boot leggen? In dit blog proberen we zo goed mogelijk antwoord te geven op dat vraagstuk. 

Wat is het verschil tussen een zwemvest en een reddingsvest?

 

Wellicht had u het al verwacht, maar er is niet écht een groot verschil tussen de twee soorten vesten. Het voornaamste verschil tussen een zwemvest en een reddingsvest zit hem in de kraag. Makkelijk om te onthouden is dat de kraag nóóit ontbreekt bij een reddingsvest. Bij een zwemvest is het juist meer regel dan uitzondering dat dit gedeelte van het pak er juist niet is. Maar welke functie heeft de kraag eigenlijk? Door de kraag houdt u het hoofd altijd boven water en komt u terecht op uw rug, zodat u niet naar adem hoeft te happen in zee. Bij een zwemvest dient de persoon in nood nog altijd zelf te zwemmen. Duikers hebben zo’n soort vest dan ook vaak preventief om.

 

Welke soorten reddingsvesten zijn er? 

 

Reddingsvesten zijn onder te verdelen in twee soorten: automatische reddingsvesten en de reddingsvesten die gemaakt zijn van vaststof. De automatische uitvoeringen zitten doorgaans prettiger dan de andere. De vaststofvesten blazen zichzelf vaak op in noodsituaties.  

 

De opties voor zwemvesten

 

Zwemvesten zijn vaak gemaakt van verschillende materialen. Neem bijvoorbeeld de neopreen vesten, die genadeloos aansluiten op het lichaam en daardoor meer draagcomfort bieden. Deze uitvoering is bovendien sneller droog. Gewichtsklasses en kleuren zijn andere variabelen. 

Zwem- en reddingsvesten van Boottotaal

Logischerwijs worden zwemvesten vooral gebruikt bij watersporten zoals zeilen, kano varen en waterskiën. Wilt u verzekerd zijn van een goed zwem- of reddingsvest? Bekijk dan de online etalage van Boottotaal.nl. Deze partij garandeert u snelle service en levering. Komt u er niet uit? Vraag het de specialisten van Boottotaal en zij zullen uw vragen omzetten in antwoorden. 

 

https://www.boottotaal.nl/