Van de Beckenkamp
Image default
Sport

EMS fitness is geschikt voor jong, oud, fit en ongetraind

Jong, oud, fit of ongetraind, iedereen heeft baat bij de EMS fitness training. Met EMS fitness train je op een makkelijke manier je spieren.

EMS is de afkorting van elektrische spierstimulatie of elektromyostimulatie. Bij dit trainingsprogramma worden je spieren gestimuleerd en versterkt via elektrische impulsen. De elektrische impulsen bereiken je lichaam via elektroden die in een speciaal trainingspak verwerkt zijn. In het speciale pak zijn 12 elektrodeparen verwerkt, zodat alle spiergroepen goed bereikt kunnen worden. Bij elk elektrodepaar kan de intensiteit van de elektrische impulsen apart, naar eigen wens,  aangepast worden. Een extern trainingsapparaat is verbonden aan het trainingspak en daarmee dus aan de elektroden. Via het apparaat start je de trainingen op en pas je de intensiteit van de elektrische impulsen aan.

EMS bestaat al meer dan 50 jaar en werd voorheen alleen gebruikt in klinieken, door fysiotherapeuten en medisch specialisten. Hier werd deze training gebruikt om verzwakte spieren van patiënten weer op te bouwen. Dit waren altijd specifieke spiergroepen die verzwakt waren na een ongeval of een operatie.

Er werd ontdekt dat wanneer het mogelijk is om individuele spiergroepen die verzwakt zijn doeltreffend te trainen met EMS, een conventionele spieropbouwende training met EMS ook mogelijk is voor het hele lichaam. Tegenwoordig wordt de EMS training dus niet meer alleen in klinieken gebruikt om spieren gericht op te bouwen, maar kan je gewoon thuis jouw lichaam fit houden en alle spiergroepen trainen met EMS.    

Hoe behaal je de beste resultaten met EMS?

Wil je weten hoe en wanneer je de beste EMS resultaten behaald en hoe je het beste kunt trainen met EMS?

Wanneer je net begint met EMS fitness is het belangrijk om de training rustig op te bouwen. Je lichaam en je spieren hebben namelijk even de tijd nodig om te wennen aan deze nieuwe manier van belasting.

Bij de eerste twee trainingen span je alleen licht je spieren aan, gedurende 10 minuten. Dit doe je eenmaal per week. Na deze eerste twee weken ga je rustig de trainingsduur en trainingsintensiteit opbouwen. Na 10 opbouwende trainingssessies mag je twee keer per week een training doen van 20 minuten. Voor het allerbeste resultaat voer je hier gerichte oefeningen bij uit, zoals lunges, squads, sit-ups, push-ups en kniebuigingen.  

 

https://www.stimawell.com/nl-nl