Van de Beckenkamp
Image default
Aanbiedingen

Epoxy of een ander voegmiddel? Ontdek wanneer epoxy de beste keuze is voor jouw voegklus!

Of je nu een gloednieuw project start of een bestaand object opknapt, het kiezen van het juiste voegmateriaal is cruciaal om toekomstige onderhouds- en reparatiekosten te vermijden. In bepaalde situaties kan epoxy voegsel een betere optie zijn dan andere soorten voegmiddelen. Epoxy wordt met name aanbevolen voor voegwerk in vochtige ruimtes, omdat het op de lange termijn schade voorkomt en ervoor zorgt dat de keuken of badkamer langer mooi blijft. Weet je niet zeker of epoxy de juiste oplossing is voor jouw specifieke klus? Lees dan verder om te ontdekken of epoxy aan jouw behoeften voldoet!

Waarom kiezen voor epoxy?
Epoxy Voegmiddel is een uitstekende keuze als je sterke, waterbestendige en chemisch resistente voegen nodig hebt. Het is bijzonder geschikt voor het bevestigen van tegels in vochtige ruimtes of het herstellen van beschadigde oppervlakken die in contact komen met agressieve stoffen. Voegen die zwaar belast worden of aan vocht worden blootgesteld, profiteren van het gebruik van epoxy. Denk hierbij aan professionele keukens met hoge temperaturen en intensieve reiniging routines, of douches waar de voegen worden blootgesteld aan krachtige waterstralen. Vanwege de duurzame bescherming tegen zware omstandigheden, wordt epoxy vaak toegepast in sauna’s, badkamers en zwembaden.

Wanneer epoxy vermijden?
Epoxy is niet geschikt voor gebruik op rubberen oppervlakken of bepaalde soorten kunststof, omdat deze materialen niet goed hechten aan het voegmiddel. Aangezien epoxy een sterke en stijve verbinding vormt, is het ook niet aan te raden voor situaties waarin er beweging of verschuiving van materialen moet worden opgevangen. Verder is het belangrijk om geen epoxy te gebruiken op oppervlakken die blootstaan aan extreem hoge temperaturen of direct zonlicht, aangezien dit de sterkte en levensduur van de voeg kan aantasten.

Aanbrengen op de juiste manier
Om het allerbeste resultaat te bereiken met epoxy voegmiddel is het belangrijk om niet zomaar aan de slag te gaan, maar van tevoren goed aandacht te besteden aan een aantal belangrijke stappen. Zo is het heel belangrijk dat je de juiste verhouding hanteert bij het mengen van hars en verharder. Anders zal het mengsel niet optimaal uitharden en is het onmogelijk om het gewenste resultaat te bereiken. 

Zorg er dus voor dat je de goede verhoudingen hanteert en dat je de juiste gereedschappen zoals een passende troffel of spatel in huis hebt om het voegmiddel nauwkeurig aan te brengen en gelijkmatig te verdelen. Maak van tevoren het oppervlak grondig schoon zodat je verzekerd bent van het beste, mooiste en duurzaamste resultaat! 

Epoxy: de duurzame keuze
Epoxy onderscheidt zich van andere voegmiddelen door zijn grotere weerstand tegen chemicaliën en duurzaamheid. Dit maakt het ideaal voor gebruik in vochtige en zwaarbelaste ruimtes. Voeg epoxy wordt minder beïnvloed door chemicaliën en behoudt langer zijn vorm. Bovendien is het onderhoud aanzienlijk verminderd in vergelijking met andere voegmiddelen. Aangezien vuil en vocht de voeg niet kunnen binnendringen, hoef je minder vaak schoon te maken om alles netjes en hygiënisch te houden. Voor het bestellen van de juiste voegmiddelen, waaronder epoxy, kun je terecht bij kittenenlijmen. Dus of je nu op zoek bent naar een hoogwaardige epoxy of een ander type voegmiddel, je vindt hier gegarandeerd wat je nodig hebt!