Van de Beckenkamp
Image default
Sport

Paardrijcap kopen?

Als je een paardenliefhebber bent, weet je dat veiligheid tijdens het rijden van het grootste belang is. Een van de belangrijkste onderdelen van de uitrusting van een ruiter is de paardrijcap. Deze helpt bij het beschermen van je hoofd en kan letsel voorkomen in geval van een val. Het is daarom van essentieel belang dat je een goede paardrijcap koopt die past bij jouw hoofd en die voldoet aan de veiligheidsnormen. Wil je een paardrijcap kopen? Dan zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. In deze blog behandelen we deze factoren en geven we je tips voor een paardrijcap kopen.

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een paardrijcap?

–          De pasvorm van de paardrijcap: Een goede pasvorm is belangrijk voor de veiligheid en het comfort van de ruiter. De cap moet goed op het hoofd passen en niet te strak of te los zitten. Het is belangrijk om te weten dat paardrijcaps in verschillende maten verkrijgbaar zijn, dus zorg ervoor dat je de omtrek van je hoofd opmeet voordat je een cap koopt. De meeste caps hebben aan de achterkant een verstelbaar bandje, zodat je de cap kunt afstellen op de juiste maat. Om de beste cap te kiezen kun je verschillende modellen passen.

–          Het materiaal van de paardrijcap: Paardrijcaps zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals plastic, glasvezel, carbon en Kevlar. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Een plastic cap is bijvoorbeeld goedkoper dan een carbon cap, maar biedt minder bescherming. Een carbon cap is duurder, maar biedt wel de beste bescherming en is lichter in gewicht. Kevlar is een materiaal dat ook veel gebruikt wordt in caps vanwege de hoge sterkte en flexibiliteit.

–          Veiligheidskeurmerk van de paardrijcap: Een veiligheidskeurmerk is belangrijk omdat het aangeeft dat de paardrijcap voldoet aan de veiligheidsnormen die zijn opgesteld door de Europese Unie. Je kunt voor je de aankoop doet, controleren of de cap een keurmerk aan de binnenkant heeft. Een van de bekendste keurmerken is de VG1-norm, maar er zijn ook andere keurmerken die worden erkend in de paardensport.

–          Het uiterlijk van de paardrijcap: Hoewel veiligheid en pasvorm de belangrijkste aspecten waar je op moet letten tijdens een paardrijcap kopen, kan het uiterlijk ook een belangrijke rol spelen. Paardrijcaps zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en ontwerpen. Je kunt zelfs een cap laten personaliseren met bijvoorbeeld je naam of een afbeelding. Kies alleen nooit voor een cap alleen op basis van het uiterlijk. Veiligheid moet altijd voorop staan. Je kunt ook nog naar jouw wensen cap accessoires toevoegen.

 

Tips voor een paardrijcap kopen

–          Koop geen tweedehands paardrijcap: Een paardrijcap kan na een val beschadigd raken zonder dat dit zichtbaar is. Het is daarom niet verstandig om een tweedehands cap te kopen, omdat je niet weet of deze nog veilig is. Koop altijd een nieuwe cap.

–          Investeer in een goede paardrijcap: Een paardrijcap is geen goedkoop item, maar het is een belangrijke investering in je veiligheid. Het is beter om te investeren in een goede cap die voldoet aan alle veiligheidsnormen, dan om te bezuinigen op de veiligheid.

 

 

https://ruiterhart.nl/caps