Van de Beckenkamp
Image default
Woning en Tuin

Tips voor je op maat gemaakte jaloezieën

Elk huis heeft ramen die raambekleding nodig hebben die bijdraagt tot zowel de esthetische als de functionele waarde van elke ruimte die ze innemen. Niet altijd een gemakkelijke taak, maar het is belangrijk als je je huis inricht en ernaar streeft de uitstraling ervan in de loop van de tijd te behouden. Een van de manieren om stijl en duurzaamheid te bereiken is met op maat gemaakte jaloezieën.  Jaloezieën op maat kunnen onderscheidend karakter toevoegen, en de keuzemogelijkheden voor dit aspect van je huis zijn bijna onbeperkt.

Dit betekent ook dat voor veel mensen het idee van het kiezen van op maat gemaakte jaloezieën al snel overweldigend kan worden.  In dit artikel vind je een aantal eenvoudige interieurtips voor raambekleding die ook voor jou van nut kunnen zijn.  Hieronder vind je vijf ontwerptips voor het kiezen van op maat gemaakte jaloezieën, die je kunt overwegen als je merkt dat je aanwijzingen nodig hebt om dit project aan te pakken.

 

De eerste overweging is dat je de jaloezieën goed zult moeten monteren. Er zijn verschillende manieren, waaronder een in de dag montage die gelijk met het raamkozijn is, of een op de dag montage die een ander visueel effect creëert. Als je je jaloezieën aan de binnenkant monteert, kun je meer licht buiten houden met een nauwsluitende pasvorm in het raamkozijn. Als je met een online specialist werkt, kunnen zij je de juiste bevestiging aanraden voor de jaloezieën die je kiest, zodat je in elke kamer de look en feel krijgt die je wilt.

Elke kamer in je huis heeft een doel.  Het klinkt misschien voor de hand liggend om te zeggen dat slaapkamers in de eerste plaats bedoeld zijn om te slapen, maar dit is eigenlijk een belangrijk idee om te onthouden als je nadenkt over op maat gemaakte jaloezieën. Zelfs gesloten laten jaloezieën wat licht binnen, dus een verduisterend rolgordijn achter de jaloezieën geeft je de veelzijdigheid van jaloezieën overdag, maar volledige licht-blokkering ’s nachts of voor een dagslaper. Verstelbare jaloezieën laten je het licht en het zicht in elke kamer regelen.

Velen van jullie zijn waarschijnlijk wel eens verwikkeld geweest in een of andere vorm van het “vorm vs. functie” debat in verschillende huiselijke contexten.  Hoewel over veel functies te twisten valt, kan iedereen het er bij op maat gemaakte jaloezieën waarschijnlijk over eens zijn dat elke set jaloezieën regelmatig schoongemaakt moet worden.  Als zodanig moet je bedenken wat er in een bepaalde kamer gaat gebeuren voordat je je keuze voor jaloezieën definitief maakt.  Als je jaloezieën in de keuken gaat hangen, waar voedsel kan vliegen en drank gemorst kan worden, wil je waarschijnlijk geen stoffen jaloezieën, omdat die soms moeilijker schoon te maken zijn dan aluminium of houten jaloezieën.  Schoonmaakoverwegingen zullen anders zijn voor een thuiskantoor of een woonkamer, maar het is een factor die deel moet uitmaken van je algemene overwegingen.

Ieders smaak en voorkeuren zijn verschillend, maar er zijn bepaalde ideeën als het gaat om op maat gemaakte jaloezieën die universeel neigen te zijn.  Een van die ideeën die we in de loop van de jaren hebben opgemerkt is dat huiseigenaren niet altijd willen dat hun ramen het middelpunt van de kamer zijn, tenzij hun ramen op een doelgerichte plaats staan of een buitengewoon uitzicht hebben.  Baai- en schuiframen vormen een uitzondering, maar voor het grootste deel moeten ramen opgaan in het totaalbeeld van een kamer.  Daarom kun je bij het kiezen van op maat gemaakte jaloezieën bedenken dat ze moeten coördineren met het kleurenschema en de inrichting van de kamer in plaats van te overheersen.  Weinig dingen zijn mooier dan subtiliteit, en dat geldt zeker voor jaloezieën die perfect bij een raam en een kamer passen.

Er is nogal wat om over na te denken bij het kiezen en installeren van op maat gemaakte jaloezieën in een woning.  Helaas kan het niet overwegen van alle factoren tot fouten en spijt leiden.  Een van de meest voorkomende fouten die we in de loop der jaren gezien hebben is dat wanneer mensen op maat gemaakte jaloezieën kiezen, ze vergeten de “andere” kant van die raamdecoratie te overwegen. Hoe zullen je jaloezieën er van buitenaf uitzien?  Het uitzicht wordt aantrekkelijker als alle ramen aan een kant van je huis dezelfde raambekleding hebben. Het geeft consistentie en orde in plaats van voor elk raam iets anders te hebben. Jaloezieën passen bij elke interieurstijl in meerdere kamers en ze geven een mooie aanblik van buitenaf.

 

 

https://www.raamdecoratie.com

Gerelateerde artikelen

Is er bij je ingebroken? Laat je sloten vervangen door een erkende slotenmaker!

Wat te doen bij een CV-ketel storing?

Rioolproblemen in Amsterdam