Van de Beckenkamp
Image default
Hobby en vrije tijd

Waarom het belangrijk is om de juiste Meindl wandelschoenen te kopen

Als je wandelschoenen gaat kopen, bijvoorbeeld van het merk Meindl, heb je bij de specialist Schneider Outdoor keuze uit een breed assortiment aan verschillende modellen en soorten schoenen. Hoe maakt je nu een goede keuze? Om je wat meer houvast te geven bij het maken van je keuze, vertellen we je in dit artikel in grote lijnen waar je op moet letten. Zo filter je er alvast een hoop schoenen uit die niets voor je zijn en houd je een selecte keuze aan schoenen over om uit te kiezen. Het is immers belangrijk dat de wandelschoenen die je kiest goed passen bij je. Zo voorkom je dat je blaren loopt of te maken krijgt met blessures.

Op welke factoren moet je letten bij het kopen van Meindl wandelschoenen?

Wandelschoenen zijn er in verschillende uitvoeringen. Zo zijn er wandelschoenen in categorie A, welke geschikt zijn voor wandelen op vlak terrein. Loop je op wat ruwer terrein, bijvoorbeeld door de bossen? Ga dan voor A/B wandelschoenen. Voor een bergwandeling met lichte bepakking, zijn wandelschoenen in de categorie B geschikt. Verder zijn er nog categorie B/C Meindl wandelschoenen voor trektochten met zware bepakkingen, C categorie schoenen voor hoogtouren en ten slotte de categorie D schoenen voor alpine klimmen. De schoenen die je het beste kunt kopen, zijn dus afhankelijk van het soort tochten dat je voornamelijk wilt gaan maken.

Let op dat je de goede maat Meindl wandelschoenen koopt

Nu je de categorie wandelschoenen hebt bepaald, heb je de selectie aan wandelschoenen al een heel stuk beperkt. Fijn, want zo maak je je keuze een stuk eenvoudiger. Voordat je de Meindl wandelschoenen gaat kopen, is het belangrijk dat je goed let op de maat schoenen. Wat veel mensen niet weten, is dat je wandelschoenen doorgaans 1.5 maat groter moet kopen dan je normaal zou doen. Hiermee voorkom je dat je blauwe teennagels krijgt of dat de voering in je schoen snel kapotgaat. Let er ook op dat je de schoenen niet te groot koopt. Zo mogen de hielen niet gaan schuiven. Met een goede pasvorm zorg je dat je comfortabel loopt en voorkom je dat je blaren krijgt.

Gerelateerde artikelen

Ga terug in de tijd tijdens het bedrijfsuitje in Veghel

Ontdek jouw creativiteit door een scrapbook te kopen

Kies uit het grote assortiment voor een mooie Diamond Painting