Van de Beckenkamp
Image default
Aanbiedingen

Wat je moet weten over de tribune

Geen wedstrijd is compleet zonder supporters. Of het nu om familie, vrienden of doorgewinterde voetbal supporters gaat; een beetje publiek voor jou en je team is wel zo fijn. De tribune heeft een lange geschiedenis en is daarmee onmiskenbaar een belangrijk element van sport. Zit jij binnenkort ook op de tribune je favoriete club aan te moedigen? Lees hier meer over de tribune. 

Sporten in de oudheid 

Lang geleden werd al ontdekt dat publiek onmisbaar is voor een goede wedstrijd. Dit was één van de redenen waarom de Romeinen amfitheaters maakten voor het houden van gladiatorgevechten. Zo’n amfitheater was bij uitstek geschikt voor veel publiek en werd – net zoals tribunes – opgebouwd uit grote blokken. Hoe meer geld je had, hoe dichter je bij het speelveld mocht zitten. Eigenlijk een beetje zoals het bij een moderne wedstrijd gaat dus. 

Sporten, en in het bijzonder voetbal, is diep verweven in onze cultuur. Hoewel voetbal op Nederlandse bodem nog niet ongelooflijk lang wordt gespeeld, is het tegenwoordig niet meer weg te denken. De leeuw brult hard. 

Snacks op de tribune 

Een lekkere snack tijdens het kijken naar een wedstrijd vinden we allemaal fijn. Het liefst ook als we niet van achter onze televisie aan het kijken zijn. In Amerika heel normaal, maar op Nederlandse bodem nog niet helemaal doorgevoerd, is de mogelijkheid tot het bestellen bij een snack tribune. Snacks worden dan in een doosje (i.p.v. een bordje) gelegd. Op die manier kun je je makkelijk verplaatsen over de tribune zonder dat je je snacks verliest of over iemand heen gooit. 

Twaalfde man

Wel eens gehoord van de twaalfde man? Omdat supporters onmisbaar zijn voor de voetbalsport, worden ze ook wel eens de twaalfde man genoemd. Zeg nu zelf? Als je publiek hebt, lever je toch net even een betere prestatie. Overigens is de twaalfde man die hier genoemd wordt, niet te verwarren met een andere uitdrukking. Er wordt namelijk ook wel eens gezegd dat het lastig is om te verliezen van de twaalfde man. In de volksmond wordt dit ook wel eens gebruikt om aan te geven dat een scheidsrechter partijdig is. Wanneer het andere team een ‘extra’ man aan hun kant heeft staan, is het immers 12 tegen 11. 

De beste tribune voor de fanatieke twaalfde man

Spelers zijn onmisbaar, maar support net zo. Dat betekent uiteraard dat je het beste wilt voor de mensen die vanaf de tribune kijken. Of je nu een amateurclub bent of een betaalde voetbalorganisatie bent, maakt niet uit. Met een voetbaltribune van Skor geef je de beste plek aan je publiek. 

https://skor.nl