Van de Beckenkamp
Image default
Woning en Tuin

Wat moet je doen in geval van glasschade?

Is er een bal dwars door je ruit gegaan? Dan begrijpen wij ook dat je dit zo snel mogelijk hersteld wil hebben. Je zoekt naar glaszetters en komt uit bij Glasprobleem Kwijt. Je vult je regio in en voordat je het weet, kom je een bekend gezicht tegen. Hoe kan dat nou? Dat is niet gek, want bij Glasprobleem Kwijt werken wij met ervaren glaszetters uit heel Nederland. Dus ook uit jouw regio. Zo weet je zeker dat jouw glasprobleem snel verholpen wordt.

Wat kun je zelf al doen wanneer er sprake is van glasschade?

Het herstellen van een kapotte ruit is en blijft specialistisch werk. Het begint namelijk al bij het inmeten van de ruit. Dit moet heel nauwkeurig gebeuren, anders heb je er natuurlijk niets aan. Vervolgens moet je het glas optillen en voorzichtig plaatsen. Gaat dit mis, is je nieuwe ruit ook kapot. Wil je toch nog zelf maatregelen treffen, dan kun je beginnen met het opruimen van de scherven. Ook hier is het erg belangrijk om voorzichtig te zijn, want je kan je verwonden aan de scherven. Laat daarom het werk over aan de glaszetter uit je eigen regio. Hij beschikt over kennis en expertise zodat jouw ruit binnen een mum van tijd weer vernieuwd is. En dat zonder dat er iemand gewond raakt!

Welke maatregelen worden er getroffen voordat mijn nieuwe ruit geplaatst wordt?

Om een nieuwe ruit te kunnen plaatsen, moeten er eerst notities worden gemaakt van de afmetingen van het glas en van het soort glas. Dit zodat de glaszetter precies weet wat hij moet bestellen bij de glashandel. Ondertussen neemt de glaszetter maatregelen door bijvoorbeeld je ruit af te tapen. Ook dit moet secuur gebeuren zodat er geen tocht doorheen komt en de kinderen zich niet verwonden aan de scherpe randjes. 

Het glas is binnen, wat nu?

De glaszetter neemt weer contact met je op wanneer het glas binnen is. Hierbij maken jullie samen een nieuwe afspraak zodat hij langs kan komen voor het plaatsen van je nieuwe ruit. Daarnaast bespreekt de glaszetter welke materialen er nodig zijn voor het plaatsen van het glas. Wanneer de nieuwe ruit erin zit, is het erg belangrijk dat het glas pas na twee dagen weer schoon mag worden gemaakt.

Wat zijn de kosten van een glasschade?

Wanneer je te maken hebt met een kapotte ruit, dan ben je haast verplicht om het door een glaszetter te laten herstellen. De kosten kunnen per glasprobleem verschillen. Dit is dan ook de reden dat we gaan specifieke prijzen vooraf kunnen geven. Wel kunnen we een indicatie geven van de kosten. Hierbij wordt er rekening gehouden met:

  • Het te gebruiken glassoort en de afmeting van het glas

  • Is het wel of geen noodvoorziening?

  • De benodigde materialen en arbeidsuren

  • Het tijdstip van de melding (‘s avonds en in het weekend wordt een toeslag gerekend)

  • Waar bevindt het glasprobleem zich? Gaat het om de begane grond of zit het probleem bijvoorbeeld op de eerste verdieping?

Heb jij dus te maken met een glasprobleem? Neem dan vrijblijvend contact op met jouw lokale glasexpert!