Van de Beckenkamp
Image default
Gezondheid

Wat zijn de effecten van wandelcoaching in de strijd tegen je burn-out?

Wist je dat je begeleiding kunt aanvragen op het moment dat je met een burn-out te maken krijgt? Wanneer je voor een lange periode achter elkaar veel stress ervaart, heeft dat een negatief effect op je fysieke en mentale gezondheid. Te veel stress kan eindigen in een disbalans tussen werk en privé en kan op een gegeven moment heel je leven beheersen. Wanneer je geen energie meer hebt en je het allemaal even niet meer aankunt, kan je in een burn-out terecht komen. Dit is erg vervelend en een burn-out heb je niet voor eventjes. De klachten die hierbij komen kijken kunnen tussen de 3 en 12 maanden aanhouden. In deze blog lees je wat de effecten van wandelcoaching op je herstelproces tijdens een burn-out zijn.

Wat is wandelcoaching en waarom kan dit interessant voor je zijn?

Het is algemeen bekend dat voldoende beweging je helpt om gezond te blijven en lekker in je vel te zitten. Op het moment dat je met een burn-out te maken krijgt, heb je geen energie om naar buiten te gaan en voelt het alsof alles je te veel wordt. Juist op het moment dat je volledig opgebrand bent, kan beweging en de natuur je helpen om er weer bovenop te komen. Wanneer je met een burn-out te maken hebt, is het belangrijk dat jij je laat begeleiden tijdens het herstelproces. Je kunt er op dat moment voor kiezen om met een coach samen te werken. Deze coach helpt je om erachter te komen waar de burn-out vandaan komt en leert je hoe je je herstelproces kunt vormgeven. Iedereen is uniek en daarom werkt één bepaalde behandeling niet op het moment dat je met een burn-out te maken krijgt. Tegenwoordig blijkt dat men behoefte heeft aan de natuur en gesprekken met een professional op het moment dat zij in een burn-out terecht komen.

Zoek een wandelcoach waar jij je fijn bij voelt

Wil je graag uitproberen wat een wandelcoach voor je kan betekenen? Dan is het een goed idee om een sessie met de wandelcoach in te plannen. Uit onderzoek is gebleken dat je meer inzichten vergaard en jezelf beter leert begrijpen door te reflecteren terwijl je in de natuur aanwezig bent. De wandelcoach weet precies welke vragen hij/zij je moet stellen om je herstelproces te activeren en verbeteren. Meld je aan bij de wandelcoach in Den Haag en kom erachter hoe jij van je burn-out kunt herstellen.

https://www.liberi.nl