Van de Beckenkamp
Image default
Aanbiedingen

Wil jij meer vogels in jouw tuin? Dit is wat je moet doen!

Als je een eigen tuin hebt, is de kans groot dat hier zo nu en dan vogels voorbij komen. De beestjes zorgen voor veel vrolijkheid en levendigheid in je tuin. Ze zorgen er vaak voor dat je niet kunt stoppen met kijken. Maar hoe zorg je nou dat je meer gevleugelde vriendjes jouw tuin bezoeken? Het kan een flinke klus zijn, maar als ze er eenmaal zijn zullen ze vaak terug komen en zullen ze keer op keer een lach op jouw gezicht toveren. In dit blog vertellen we je hoe je ervoor zorgt dat er meer vogels naar jouw tuin komen!

Zorg voor voldoende leven in je tuin

De belangrijkste factor om  vogels naar jouw tuin te lokken is voldoende leven creëren. Dat leven ontstaat wanneer er af en toe wat vlinders, bijen en andere insecten voorbij vliegen. Voordat de vogels jouw tuin bezoeken moet er het één en ander gebeuren in de tuin, anders is er voor de vogels niets te vinden in jouw tuin. Om die insecten te lokken zul je voldoende bloemen, planten en misschien wel bomen in je tuin moeten plaatsen. Als je hier nog niet heel veel ruimte voor hebt kun je ook kiezen voor een insectenhotel. Dit is een grote kast met verschillende ruimtes waar de insecten op afkomen. 

De natuur een handje helpen

Om de vogels naar je tuin te krijgen is dus wel wat aandacht en tijd vereist. Nu zijn er wel een paar manieren om de natuur een klein beetje te helpen! Dit kun je namelijk doen door vogelhuisjes en nestkastjes te plaatsen. Het wordt voor vogels namelijk steeds moeilijker om geschikte verblijfplaatsen te vinden. Als er in jouw tuin jonge vogeltjes geboren worden, is de kans groot dat deze terug zullen blijven keren. Ook kun je vetbollen ophangen of ander vogelvoer strooien om de vogels te lokken. Met de hulp van deze tip en een beetje geduld zullen de vrolijke beestjes snel jouw tuin bezoeken!

 

https://www.vogelhuisjes.nl/