Van de Beckenkamp
Image default
Woning en Tuin

De diverse mogelijkheden met L elementen

Betonnen L-elementen zijn zo populair omdat ze zo veelzijdig te gebruiken zijn. Ze zijn in diverse groottes te koop, afhankelijk van jouw wensen. Het l element van beton kan de basis vormen van diverse tuinonderdelen. Van een kleine bloembak tot een verhoogde vlonder: L- elementen kunnen jou helpen om jouw plan te realiseren.

De elementen zijn beschikbaar in verschillende hoogtes en verschillende grijs kleuren. Het is bijvoorbeeld mogelijk om verschillende hoogtes te creëren en met behulp van l elemten een moderne tuintrap te maken. De betonnen afwerking geeft een rustieke en stoere look aan jouw tuin die gemakkelijk te combineren is met bestaande tegels en natuurlijke materialen.

Hoe plaats je L-elementen

Het plaatsen van betonnen L-elementen is een karwei wat voor handige personen niet zo heel moeilijk te klaren is. Het is vanzelfsprekend wel van belang dat de grond goed geëgaliseerd is, zodat deze klaar ligt om bewerkt te worden t.b.v. de stevigeheid van de l-elementen. De ondergrond moet vlak en waterpas zijn. Om te voorkomen dat de elementen na het plaatsen niet verschuiven, moet de ondergrond niet te vochtig en niet te droog zijn.

Zodra de grond is klaargemaakt, leg je alle L-elementen op hun plek en stort je een goede hoeveelheid zand of grond over de voeten van de elementen heen. Zodra er genoeg zand over de voeten is blijven de elementen al stevig op hun plek zitten, maar als je de muur als keerwand wenst te gebruiken is het aan te raden om de muur ook nog te metselen met cement.

Mooie tuintrend

L-elementen zijn overal terug te vinden; deze trend heeft de afgelopen 10 jaar vooral zijn intrede gedaan en zorgt voor prachtige, moderne trappen en grootste natuursteen-look borders in de publieke ruimte. L-elementen ademen vooral een moderne, natuurlijke sfeer uit en zijn hiermee een prachtige aanwinst voor de tuin!

https://www.l-elementen.nl/