Van de Beckenkamp
Image default
Aanbiedingen

De populairste programma’s uit het Office pakket

Microsoft Office werd geïntroduceerd in 1989 om een bundel van producten van Microsoft aan te geven. Om goed werk te kunnen verrichten, ontkomen we er allemaal vroeg of laat niet aan: het aanschaffen van één van de office pakketten. Office pakketten stellen ons in staat om gebruik te maken van Word, Excel en Powerpoint, waarmee werkzaamheden op kantoor én thuis een stuk gemakkelijker worden. Maar wat zijn de populairste programma’s uit een Office pakket nu eigenlijk? Dat lees je in deze blog! 

  1. Word

Microsoft Word is wellicht de meest gebruikte tekstverwerker ter wereld. In 1991 werd de eerste officiële versie van Word zoals we die kennen beschikbaar gemaakt en sindsdien is het uitgegroeid tot een uitgebreid programma waarmee je allerlei tekstbestanden kunt maken. Extra’s als een spellingscontrole, tabellen invoegen en kop- en voetteksten zorgen ervoor dat gebruikers uitgebreide bestanden kunnen maken.

  1. Outlook

Met Microsoft Office Outlook kunnen gebruikers niet alleen e-mails versturen en ontvangen, maar ook afspraken aanmaken, taken opschrijven, notities bewaren en contacten beheren. Het is daarom meer dan alleen een e-mailclient, maar behoort tot de zogenaamde groupware categorie. Dit is een software waarmee gebruikers gezamenlijk een soort doel kunnen behalen.

  1. Excel

Microsoft Office Excel is een rekenbladprogramma (spreadsheet-programma) welke al vele jaren de marktleider is. De software wordt veelal gebruikt voor financiële berekeningen en is ook erg handig om modellen en tabellen samen te stellen.

  1. Powerpoint

Wanneer je een presentatie moet geven kan het ondersteunend werken om een aantal relevante dia’s te laten zien. Met PowerPoint kunnen gebruikers eenvoudig dia’s maken en deze opmaken naar eigen voorkeur. Ook kunnen er foto’s worden toegevoegd en kan de presentatie interessanter worden gemaakt met speciale overgangen, muziek en filmpjes.

  1. Project

Project is een Enterprise Resource Planning (ERP) programma bedoeld voor middelgrote en grote bedrijven. Er zijn modellen ontwikkeld waarmee planningen gemaakt kunnen worden en bepaalde budgetten of werknemers aan taken kunnen worden gekoppeld. Hierdoor wordt het mogelijk om aan ‘resourceplanning’ te doen met Microsoft Project.

Visio

Microsoft Visio is software waarmee gebruikers schema’s kunnen creëren. Zaken waarvoor het gebruikt wordt zijn bijvoorbeeld plattegronden of stroomschema’s. Gebruikers kunnen de schema’s volledig aanpassen naar persoonlijke wens doordat er veel symbolen en mogelijkheden beschikbaar zijn.