Van de Beckenkamp
Image default
Aanbiedingen

De verschillende soorten dekbedvullingen

Bij het kopen van een dekbed denk je wellicht niet direct na over het type vulling. Toch is het wel belangrijk om hier goed op te letten, want er zijn veer verschillende soorten dekbedvullingen. Iedere vulling heeft bepaalde eigenschappen en voordelen. We vertellen je er meer over in dit blog.

Dons
Dekbedden met een donzen vulling isoleren goed, waardoor je lichaamswarmte wordt vastgehouden. Het is dus de perfecte vulling voor koude winternachten. Bovendien voelt het dekbed door de donzen vulling licht en luchtig aan. 

Wol
Wollen dekbedden houden ook goed warmte vast, maar zijn in tegenstelling tot dekbedden met een donzen vulling een stuk zwaarder en minder soepel. Een wollen dekbedvulling absorbeert vocht en ademt. Als je veel transpireert gedurende je slaap is dit dus een goede vulling voor jou. Bovendien gaat een wollen dekbed ontzettend lang mee! 

Synthetisch
Dekbedden met een synthetische vulling zijn erg populair. Deze dekbedden zijn vaak gevuld met een polyestervulling. Er is zit veel verschil in kwaliteit tussen de verschillende synthetische dekbedden die in winkels verkrijgbaar zijn. De voornaamste reden om een synthetische dekbed aan te schaffen is omdat je het dekbed kunt wassen en bovendien vaak goed geprijsd is. 

Katoen
Een katoenen dekbed is ideaal voor iedereen die het snel warm heeft in bed. Een vulling van katoen ademt en reguleert warmte. Een katoenen dekbed biedt niet veel warmte, dus is vooral geschikt in de zomer. Een groot voordeel van dit dekbed is dat het prima in de wasmachine kan en relatief snel droogt. 

Bamboe
Een dekbed met een bamboevulling is licht in gewicht, zacht en luchtig. Bamboe dekbedden absorberen heel veel vocht en zijn hierdoor perfect voor mensen die veel zweten in bed. Het is bovendien ook een milieuvriendelijke keuze. Bamboe kan overal groeien en groeit erg snel. Er is dus genoeg van!

Zijde
Een zijden dekbed is licht en soepel en voelt heerlijk aan. Perfect voor warme nachten of als je sowieso snel warm hebt in bed. Een fijne eigenschap van een zijden dekbed is dat het geen stof aantrekt en ook ongedierte voelt zich niet zo thuis in dekbed gevuld met zijde. 

 

https://www.dekbedovertrekkenenzo.nl/