Van de Beckenkamp
Image default
Zakelijke dienstverlening

De voordelen van het huren van apparatuur

Wanneer je een wat kleinere onderneming bent, dan kan het soms verstandiger zijn om bepaalde apparatuur te huren in plaats van te kopen. Wat je namelijk vaak ziet, is dat je het in verhouding niet zo heel erg vaak nodig hebt. Je kunt je dus wel voorstellen, dat wanneer je ervoor kiest om bijvoorbeeld zelf een steiger te kopen, deze uitgave enorm kunnen drukken op je verdere groei van je bedrijf. Helemaal wanneer deze dan vervolgen 45 weken per jaar in de opslag staat. Daarbij komt ook dat je misschien ook wel op bepaalde momenten een extra steiger nodig hebt. Door ervoor te kiezen deze te huren, geniet je van ontzettend veel voordelen. Welke voordelen dit zijn, vertellen we je in dit artikel.

Voordeliger

Als klein bedrijf is een goede cashflow essentieel. Wanneer je dan een groot deel van je vermogen moet investeren in bijvoorbeeld een steiger die je maar een paar keer per jaar gebruikt, dan heb je niet de beschikking meer over het geld om dit vervolgens voor iets anders te gebruiken. Door te kiezen voor het huren, zal je zien dat je in verhouding een stuk voordeliger uit bent. Helemaal wanneer je kiest voor het huren van je spullen bij Ukuntmijhuren. Ze komen het namelijk niet alleen brengen, maar ook gewoon weer ophalen. Mocht na enige tijd toch blijken dat je dusdanig vaak huurt, dan kun je altijd voor jezelf een rekensommetje maken of het kopen niet voordeliger is dan huren.

Geen zorgen over onderhoud

Als je een hoogwerker of steiger huurt, hoef je je geen zorgen te maken over onderhoud en reparaties. De verhuurder zal zorgen voor het onderhoud van de hoogwerker. Uiteraard ben je in verhouding wel wat duurder uit, dan wanneer je zelf de aanschaf doet, maar wanneer je het maar enkele keren gebruikt, geldt dit natuurlijk niet. Vooral bij voertuigen zoals een hoogwerker kunnen de kosten voor onderhoud en reparatie naarmate het voertuig ouder wordt, aardig in de papieren lopen. Je doet er daarom dus ook verstandig aan om serieus na te denken over het feit of je kiest voor het huren of kopen van een bepaald voertuig of apparaat.