Dit moet je weten als je een auto gaat kopen

 

Als je een auto aanschaft moet je een autoverzekering afsluiten. Een goede autoverzekering is dan ook heel belangrijk. Maar er zijn nog meer dingen die belangrijk zijn als je een auto koopt. Wil je weten welke punten? Lees dan snel verder. 

 

 Hier moet je op letten bij het kopen van een auto 

 

Zet de airco ook af en toe aan als het koud is buiten

Als je de airco een tijd niet meer aanzet kan het zijn dat er schimmels gaan groeien.

Door de airco een paar minuten aan te zetten kan al genoeg zijn om het risico op schimmels te voorkomen. Je denkt hier waarschijnlijk niet snel aan als het koud is. Maar probeer dit wel zo nu en dan te doen. 

 

Bekijk de bandenspanning

Als je op zachte banden rijdt kan het voorkomen dat je zo €150 extra kwijt zijn per jaar. 

Maak er daarom een gewoonte van om iedere maand de bandenspanning bij een benzinepomp te testen. Dit heeft namelijk meerdere voordelen, denk aan de banden en je veiligheid maar het is ook nog eens goed voor de portemonnee. Het kan soms lastig zijn om er achter te komen wat de bandenspanning is van jouw banden, gelukkig is dit te vinden in het instructieboekje van de auto.

 

Bekijk je rijbewijs goed 

Rijden zonder rijbewijs levert je een fikse boete op én je bent niet verzekerd bij schade. Gelukkig is de RDW zo vriendelijk om 19 weken voordat je rijbewijs verloopt je een herinneringsbrief te sturen. Vergeet dus niet de datum dat jouw rijbewijs verloopt in je agenda te zetten, zodat je zeker weet dat je met een geldig rijbewijs rijdt. 

 

Noodhamers zijn cruciaal

Neem eens een kijkje in je nieuwe auto of er noodhamers bevestigd zijn. Deze hamers zijn namelijk een belangrijk item om in de auto te hebben. Als je namelijk een keer te water raakt kan je met de hamers jezelf bevrijden. Zorg dat je een noodhamer in de buurt van de bestuurders- en passagiersstoel hebt.

 

Geen telefoon in de auto

Iedereen heeft het tegenwoordig; een telefoon. We raken door alle berichten snel afgeleid maar dit kan grote gevolgen hebben. Er is namelijk onderzoek gedaan naar telefoongebruik onder het rijden. En de kans is 6 keer zo groot dat je een ongeluk krijgt. Een hele goede reden om je telefoon nooit te gebruiken in de auto en gewoon in je tas te laten. Het is dan ook verleidelijk om je telefoon als navigatie te gebruiken. Hierdoor kan je alsnog afgeleid worden door de berichten. 

 

De oliepeil controleren met een peilstok 

Wil je de oliepeil in de auto controleren? Je hebt hier alleen een peilstok en motorolie voor nodig.  Hoe vaak controleer jij de oliepeil in de auto? Wacht namelijk niet tot het oliedruklampje brandt, maar controleer iedere maand zelf het motoroliepeil. 

Meer weten over een autoverzekering? 

Een autoverzekering is belangrijk om goed geregeld te hebben. Bij InShared is het afsluiten van een verzekering heel gemakkelijk en neemt het veel zorgen over. Heb je helaas schade aan je auto? Dit kan je heel simpel<a href=”https://www.inshared.nl/schade“>online melden</a> op de website van InShared.

https://www.inshared.nl/
 
 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2021 Van de Beckenkamp. All Rights Reserved