Van de Beckenkamp
Image default
Aanbiedingen

Ecologisch verantwoord de bladluis bestrijden

Ecologisch verantwoord de bladluis bestrijden

De bladluis is misschien wel een van de meest bekende insecten bij mensen met groene vingers, maar dit is niet per se heel positief. Dit plaaginsect is namelijk een zeer berucht bezoeker voor elke tuinier. Op het moment dat je één luis ziet, is het direct tijd om actie te ondernemen. Wat een bladluis precies is, doet en hoe je hem kan bestrijden lees je allemaal in dit blog.

Waarom is de bladluis zo’n probleem voor de tuin?

Bladluizen kunnen grote schade aanrichten aan je planten, zowel binnen als in de tuin. Het luisje bijt zich als het ware vast aan de aderen van de plant en zo ontstaan er kleine open plekjes. Door deze open plekjes is de plant vele malen gevoeliger voor andere infecties waardoor ze veel sneller ziek worden en dood gaan. Als je de bladluis niet snel behandelt zul je binnen no time een tuin vol dode planten hebben. Daarom moet je zo snel mogelijk de luisjes bestrijden, hier zijn een aantal middelen voor. Je kan ervoor kiezen om ouderwetse giffen te gebruiken, maar dit is zeer onwenselijk omdat je zo enorm veel gif in de voedselkringloop brengt. Zo maak je ook vogeltjes en andere diertjes die niet ongewenst zijn dood. Daarnaast mag je ook niet zomaar overal vergif voor gebruiken.

 

Ecologische verantwoorde oplossingen

Er zijn een aantal oplossing voor bladluis die ecologisch verantwoord zijn, zo heb je sprays die je op de bladeren van de besmette planten kunt spuiten. Deze sprays zijn altijd een ongevaarlijk mengsel, dat geen gevaar vormt voor andere beestjes of de plant zelf. Je kan ook bladluis bestrijden door middel van larven van natuurlijke vijanden. Neem bijvoorbeeld een lieveheersbeestjeszakje. In dit zakje zitten larven van het lieveheersbeestje. Deze larven groeien binnen korte tijd tot volgroeid insect en eten zo de bladluis op. Op deze manier maak je gebruik van de natuur om jouw problemen op te lossen, super handig!

https://ecostyle.nl/