Van de Beckenkamp
Image default
Woning en Tuin

Een wespennest, wat nu?

Het is zomer en je zit lekker in de tuin met een wijntje en een goed boek. Je merkt op dat er wel heel veel wespen rondom je schuurtje zwermen. Dit zijn er veel meer dan op een normale zonnige middag in juli. Je gaat op onderzoek uit in je schuurtje en je ziet het meteen, een papierachtige bol boven in de hoek van het dak. Eromheen vliegen misschien wel honderd wespen. Wat je dan moet doen lees je hieronder. 

Wat is een wespennest nou precies?

Een wespennest is een bol van ‘wespen papier’. Dit is hout gemengd met het speeksel van de koningin. De koningin is dan ook degene die het nest bouwt. Nadat ze ontwaakt uit haar winterslaap in de tweede helft van april gaat ze aan de slag. Wanneer ze een goede plek heeft gevonden start ze met het bouwen van het nest. Populaire plekken voor een wespennest zijn in de spouwmuur, onder de dakrand of in een holle stronk in je tuin. Wanneer de koningin het nest gebouwd heeft gaat ze eieren leggen. Dit blijft ze gedurende de zomer doen waardoor het nest steeds groter wordt en de kolonie wespen blijft groeien.

Wat te doen wanneer je een wespennest hebt ontdekt

Je hebt een wespennest ontdekt in of rondom je huis. Ten eerste schrik je natuurlijk of raak je zelfs in paniek. Daarna komt vaak al snel het besef dat er wat aan gedaan moet worden. Als je een waaghals bent denk je het nest wel zelf weg te kunnen halen. Wij raden dit echter af. Wespen zijn erg agressief als je bij hun nest in de buurt komt. Ze proberen hun koningin koste wat kost te beschermen en gebruiken hierbij hun pijnlijke steek. Nou denk je misschien dat een wespensteek je niet afschrikt. 1 wespensteek zal dit misschien ook niet doen, maar wanneer je gestoken wordt door honderden wespen tegelijk zal dit wel anders zijn. Dit kan zelfs dodelijk zijn. De beste oplossing? Laat het wespennest verwijderen door specialisten. Bij Beestjes Kwijt staat jouw lokale bestrijder al binnen 24 uur op de stoep om het wespennest te verwijderen. 

Professionele wespenbestrijding bij Beestjes Kwijt

Je hebt een wespennest ontdekt in of rondom je huis. Dit nest wil je natuurlijk zo snel mogelijk weg hebben, omdat de wespen veel overlast veroorzaken. Een verstandige keuze is om jouw lokale bestrijder te bellen via Beestjes Kwijt. Bel je liever niet? Dan kan je natuurlijk ook het contactformulier invullen. Onze bestrijders staan binnen 24 uur bij jou op de stoep om het wespennest te verwijderen. Onze bestrijders halen het wespennest niet alleen weg maar geven je ook tips om een nieuw wespennest te voorkomen. Twijfel daarom niet en bel of mail nu jouw lokale bestrijder.