Van de Beckenkamp
Image default
Aanbiedingen

Help de vogels in de tuin met broeden!

Help de vogels in de tuin met broeden!

Het voorjaar staat voor de deur en dat betekent dat heel veel vogels druk op zoek zijn naar een fijn plekje om een nest te bouwen. Het is voor het overleven van de eieren namelijk heel belangrijk dat de vogeltjes een veilige en betrouwbare plek vinden voor het bouwen van hun nest. Wanneer ze eenmaal een nest gebouwd hebben gaan de vogels hun eieren broeden en zullen de jongen in de loop van de lente uit hun eieren kruipen. Wil jij graag de vogels een beetje helpen en ondertussen zelf aanschouwen hoe de vogels druk in de weer zijn met hun nest en hun eieren? Dat kan! Je kunt namelijk de vogels helpen met broeden en wel in je eigen tuin. In dit blogartikel leggen we je uit hoe je dit kunt aanpakken.

 

Creëer een veilige plek

Vogels letten op een aantal belangrijke zaken tijdens het zoeken naar een goede plek om hun nest te bouwen. Ze kijken naar de omgeving van het nest, naar de veiligheid van de locatie en of er voldoende voedsel in de buurt is. Wil je de vogels helpen met nestelen? Je kunt zelf ook nesten opzetten in de tuin. Je kunt bijvoorbeeld een nestkastje kopen en ophangen in je tuin zodat de vogels een veilige plek hebben om hun nest in te bouwen.

 

Wat is dan een veilige plek?

Je wilt zelf natuurlijk ook dat de eieren en de vogels veilig zijn wanneer ze in jouw tuin gaan nestelen. Zorg er daarom altijd voor dat je het nestkastje op een goede plek hangt. Let bijvoorbeeld op de drukte van de plek; vogels houden van rust. Ook is het erg belangrijk dat het nestkastje een beetje beschut hangt en bijvoorbeeld niet in de volle zon of volle regen of wind. Hang het kastje hoog genoeg zodat katten en andere roofdieren vanaf de grond er niet bij kunnen komen; het zou erg zielig zijn als de kat er met de vogels of de eieren vandoor gaat.

 

Een extra beetje hulp

Als je helemaal goed voor de vogels wilt zorgen kun je er ook voor zorgen dat er voldoende nestmateriaal in de buurt is. Zorg er echter wel voor dat dit nestmateriaal ook veilig is voor de vogels en de eieren! Bij veilig nestmateriaal kun je denken aan organische producten zoals takjes, bladeren, dennennaalden, modder en snoeiafval. Als je het kastje op een veilige plek hangt waar je er goed zicht op hebt kun je de hele lente genieten van al het moois wat de vogeltjes aan het doen zijn.

 

https://www.birdsupply.nl/