Van de Beckenkamp
Image default
Aanbiedingen

Het belangrijkste verschil tussen een game laptop en een handheld game console uitgelegd

Na lang wikken en wegen ben je er uit: je wilt een game laptop of handheld game console aanschaffen zodat je in het vervolg jouw favoriete games ook onderweg kunt spelen. Je bent die lange treinreizen van de ene kant van het land naar de andere kant helemaal zat en bent druk op zoek naar een manier om de tijd te doden. Geen betere manier om verveling tegen te gaan dan een spelletje spelen. Toch? Maar waar kun je nu eigenlijk het beste voor kiezen? Ga je voor een handheld game console of steek je je geld toch liever in een game laptop? In deze blog zullen we wat dieper ingaan op het belangrijkste verschil tussen beide opties.

Op een handheld game console speel je exclusieve games

Op een handheld game console speel je naast alle cross platform games ook games die op geen enkele andere console, computer of laptop gespeeld kunnen worden. Dit zijn de zogenaamde exclusieve games. Nintendo, we kijken vooral jou even aan… Want met name Nintendo is hier erg goed in. Spellen als Donkey Kong, Mario en Kirby zijn alleen op de eigen consoles van Nintendo te spelen. Heb je een Xbox of PlayStation? Dan zul je jouw vrienden helaas niet in kunnen maken met een ouderwets potje Mario Kart. Wil je graag dit soort exclusieve titels onderweg kunnen spelen? Dan ben je toch echt aangewezen op een handheld game console van Nintendo, zoals de 3DS bijvoorbeeld. Met het nieuwste platform, de Nintendo Switch, kun je zowel thuis als onderweg gamen. Twee vliegen in één klap!

Een game laptop is een meer allround optie

In vergelijking met een handheld game console is een game laptop een wat meer allround optie. Het aanbod aan games is groter en daarnaast kun je de game laptop ook nog inzetten als een ‘normale’ laptop. Hiermee bedoelen we dat je naast gamen een dergelijke laptop bovendien kunt gebruiken voor het bewerken van foto’s, het kijken van films en YouTube video’s en het maken van documenten bijvoorbeeld. Zit je in de trein, heb je jouw favoriete game uitgespeeld en moet je nog een presentatie voor school maken? Dan sluit je de game af en open je PowerPoint. Zo simpel is het!

 

https://azerty.nl/