Van de Beckenkamp
Image default
Aanbiedingen

Welke whey proteïne gebruik jij?

Voor het beoefenen van onze sport kunnen gebruik maken van supplementen. Er zijn namelijk ook supplementen die niet slecht voor je lichaam zijn. Een voorbeeld hiervan is whey proteïne. Whey proteïne is eiwitpoeder, dat helpt bij spiergroei en spierherstel. Het kan zo zorgen dat je meer rendement haalt uit een training. Daarnaast zorgt het dat je minder lang last hebt na een training. Er zijn alleen meerdere varianten van whey proteïne. In deze blog behandelen we de verschillende soorten ervan. Lees dus gauw verder en ontdek welke variant het beste bij jou past!

Whey concentraat

Met whey concentraat kies je over het algemeen voor de goedkoopste en simpelste variant onder de eiwitpoeders. Het verhoogt je eiwitgehalte tot zo’n 80%. Je kan whey concentraat vrijwel direct toevoegen aan je maaltijden en shakes. Je wilt je eiwitpoeders namelijk niet puur consumeren. Voornamelijk beginnende gebruikers maken gebruik van whey concentraat. Omdat het de goedkoopste variant is, maakt dit whey concentraat een makkelijk instapmodel. 

Whey isolaat

Whey isolaat komt overeen met whey concentraat. Wei eiwit isolaat is alleen een sterkere variant. Het verhoogt jouw eiwitgehalte namelijk tot zo’n 90%. Het vervangt een deel koolhydraten voor eiwitten. Dit maakt het een betere variant voor mensen die willen afvallen. Hiervoor moet je namelijk zo weinig mogelijk koolhydraten innemen. Deze verhouding zorgt ook dat het sneller opgenomen wordt in je lichaam. Over het algemeen maakt dit whey isolate een productiever middel. 

Whey hydrolisaat

Met whey hydrolisaat kies je voor de puurste vorm van eiwitpoeder. Dit maakt het een stuk duurder dan whey concentraat en isolaat. Het wordt ook een stuk sneller opgenomen in het lichaam en het zorgt dat je lichaam minder werk hoeft te verrichten. Whey hydroliaat wordt voornamelijk gebruikt door professionele sporters. Zij hebben een zo productief mogelijk product nodig. Niet-professionele sporters hebben een dergelijk product niet nodig.

 

https://bestwayingredients.com/