Van de Beckenkamp
Image default
Eten en drinken

Het perfecte recept voor een smakelijke zomeravond

Het perfecte recept voor een smakelijke zomeravond 

De dagen zijn lang, de avonden worden langer. Een perfecte mix om lekker buiten te genieten met je vrienden of familie. Voor de genen met een tuin, begint de voorzomer vaak met het schoonmaken van het terras, het plaatse van een  barbecue of de skottelbraai en het klaarzetten van de tuin set. Maar hoe dan verder? We geven je graag een aantal tips hoe je er een smakelijk avond van kunt maken door middel van lekkere zelfgemaakte gerechten. Deze recepten doen het allemaal goed als hapje!

Pizza uit eigen oven

Steeds populairder worden de zelfgemaakte pizza’s. Het perfecte droomplaatje is een echte Italiaanse oven van steen, een rokende schoorsteen en zelfgemaakt deeg. Nu is een pizzaoven in de tuin niet voor iedereen weggelegd, maar het maken van een lekkere pizza met eigen deeg is prima te doen! Om een voorbeeld te nemen kun je een zelfgemaakte pizza met basilicum maken. Als je het als een echte kok wilt aanpakken, kun je ook zelf het deeg maken. In plaats van de pizzaoven in de tuin, gebruik je gewoon de oven in de keuken. Dit heeft minder charme, maar het resultaat mag er zeker zijn!

Oosterse kip

Als je een vleeshapje wilt serveren, dan is kip een goede optie om te overwegen. Je kunt de kip garen op de schottelbraai of (gas) barbecue. Met kip is de marinade ‘key’ tot een succesvol stuk vlees. Een advies om te proberen is kip teriyaki. De teriyaki saus maak je eenvoudig zelf op basis van soyasaus, gember en suiker. Voor het perfecte resultaat laat je de kip ongeveer een dag op smaak komen in de koelkast. Er is dus wel enige planning vereist! 

Barbeque king

Ben je dol op barbecueën en is je publiek gek op vlees? Dan is een goed vleesrecept onmisbaar. Pulled pork is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten en is met name op festivals donders populair. En dat is niet voor niets, want het malse vlees is eens wat anders dan een worstje of een hamburger. Een goed recept is taco’s met pulled pork. Je leest in het recept terug wat je nodig bent. Kwaliteitsvlees is bij pulled pork onmisbaar. De bereidingswijze kan al zo goed zijn, het vlees bepaalt het eindresultaat!