Van de Beckenkamp
Image default
Gezondheid

Hoe wordt een glazen grafmonument gemaakt?

 

De eigentijdse combinatie van glazen grafmonumenten en roestvrij staal zorgt voor een lichte en persoonlijke touch. Het mooie van glazen grafstenen is dat ze helder, vriendelijk en strak zijn. Dit maakt het ideaal als aandenken. Als grafsteenkunstenaar maak ik vaak glazen gedenkplaten met speciaal handgemaakt glas.

Grafstenen van glas kunnen op veel verschillende manieren worden gemaakt. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos.

 

Zand, kalk en soda

Glas wordt gemaakt van zand, kalk en soda. Deze materialen worden met elkaar vermengd in een smeltoven. Uit dit mengsel worden dan de glasplaten gemaakt die gebruikt worden voor een glazen grafsteen. Ook kan het glas geblazen worden. Dat is ook hoe glazen urnen worden gemaakt. Door te blazen kan de glazen urn een unieke vorm krijgen. Daarbij kan er kleur worden toegevoegd voor een moderne en unieke uitstraling.

 

Welke mogelijkheden zijn er?

Vormen en stijlen van glazen grafstenen kunnen vanuit alle richtingen worden gefotografeerd, de mogelijkheden zijn legio. Glas kan in verschillende vormen en kleuren worden gemaakt. Zo creëer je jouw favoriete stijl. Daarnaast zijn er vele technieken voor het bewerken van glas, zoals emailleren, lasergraveren, schilderen, buigen of glasfusing. Dat laatste wordt steeds vaker gebruikt. Bij glasfusing worden verschillende glaslagen met elkaar versmolten. Dit maakt het mogelijk om verschillende vormen en stijlen te creëren. Zelfs de prachtige algehele kleur. Maar glas ziet er ook stijlvol uit in combinatie met andere materialen. Denk aan marmer of graniet, brons, roestvast staal of cortenstaal. Wil je geen volledige grafsteen van glas? U kunt dan ook kiezen voor een glasplaat met uw eigen tekst, afbeeldingen of foto’s.

 

Stel zelf een glazen glasmonument samen

Je kunt natuurlijk ook zelf een glazen grafsteen op maat maken. Bijvoorbeeld door uw eigen tekst op het monument te laseren of te zandstralen. Glasmonumenten of schrift op glaspanelen blijven leesbaar en weerbestendig. Ook kunt u foto’s, personen of afbeeldingen op het monument plaatsen. Deze zijn gelaserd, gezandstraald of bedrukt. De foto’s die je zelf maakt, zien er ook geweldig uit, omdat deze tot in detail op de grafsteen kunnen worden vastgelegd. Tot slot kunt u rouwobjecten toevoegen aan het monument. Denk bijvoorbeeld aan mooie vazen, kaarsen of windlichten. Het enige verschil is dat het plaatsen op glas niet hetzelfde is als het plaatsen op bijvoorbeeld graniet, omdat er niet in glas geboord kan worden. Met een scala aan mogelijkheden om glazen grafstenen te personaliseren, kunt u altijd het juiste gedenkteken voor uw overleden dierbare creëren.