Van de Beckenkamp
Image default
Bedrijven

De voordelen van het isoleren van je dak

In de huidige tijd, waarin de kosten voor gas en elektra steeds verder stijgen en de uitstoot van CO2 gereduceerd moet worden, is het isoleren van je dak een perfecte manier om hier je steentje aan bij te dragen. Vooral wanneer je dak inmiddel al de nodige jaren oud is en eigenlijk wel toe is aan vervanging. Om je een idee te geven, hebben we de voordelen van het laten isoleren van je dak door een dakdekkersbedrijf Arnhem voor je op een rijtje gezet.

 

Je verbruik minder gas

Door je dak te laten isoleren, zorg je ervoor dat de warmte langer in je huis blijft hangen. Dit heeft als grote voordeel dat het een stuk langer warm blijft en de verwarming eerder een paar graden lager gezet kan worden. Dit zorgt er dan weer voor dat je gasverbruik drastisch omlaag gaat, waardoor je energierekening lager wordt. Het laten isoleren van je dak door een dakdekker Nijmegen is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Niet voor niets is gezien de terugverdientijd van ongeveer 7 tot 9 jaar het laten isoleren van je dak, maar ook muren ontzettend populair.

 

De uitstoot van CO2 verminderd

Het verminderen van het gasverbruik in je woning, heeft direct effect op de uitstoot van CO2. Nu is het natuurlijk minimaal wat we allemaal uitstoten, maar is het zeker de moeite waard om serieus naar te kijken. Vooral wanneer we namelijk allemaal ons steentje bijdragen, zorgt dit ervoor dat we de opwarming van de aarde tegen kunnen gaan. Naast het feit dat het laten isoleren van het dak een goede eerste stap is, zijn er natuurlijk nog tal van andere opties. Zo kun je nog kiezen voor zonnepanelen, om zo ook je eigen stroom op te wekken en kun je de verwarming standaard iedere avond een uur eerder lager zetten.

 

Verbeterd energielabel

Nadat jij ervoor hebt gekozen je huis te isoleren, kom je vaak ook in aanmerking voor een verbeterd energielabel. Deze krijg je overigens niet vanzelf en dien je, tegen betaling aan te vragen. Een beter energielabel heeft als voordeel dat je huis bij eventuele verkoop doorgaans meer oplevert, aangezien je huis (deels) is verduurzaamd. Kortom, zeker de moeite waard dus!