Van de Beckenkamp
Image default
Woning en Tuin

Houtworm herkennen en bestrijden. Hoe werkt dit?

Houtworm kan voor enorme problemen zorgen in huizen en bedrijven. Houtworm vreet namelijk de binnenkant van houten voorwerpen aan. Dit kunnen houten meubelen zijn, maar ook de houten steunbalken van je huis. Wanneer houtworm lang genoeg zijn gang kan gaan kunnen ze deze balken zodanig beschadigen dat je huis op instorten komt te staan. Zeker niet iets wat je wilt laten gebeuren natuurlijk. Gelukkig zijn er professionals die jou graag helpen met dit probleem. 

Houtworm herkennen

Hoe herken je de houtworm die je hout aantast? Een houtwormkever legt haar eitjes in hout. Wanneer deze eitjes uitkomen wordt de houtworm geboren. Deze larven knagen aan het hout om hun heen. Dit kan dan ook grote schade aanrichten. Zeker als je bedenkt dat de larven wel drie jaar lang in het hout kunnen leven zonder dat jij het door hebt. Je kan houtworm op 2 manieren herkennen: door het vinden van zaagsel onder het hout of wanneer je een worm ziet verschijnen uit een uitvliegopening. Het is dan ook slim om de houtworm uit het hout te trekken. 

Houtworm zelf bestrijden

Je hebt houtworm ontdekt in je huis of bedrijf, wat nu? Je surft op het internet en vindt een aantal manieren om zelf houtworm te bestrijden. Wij van houtwormboktor raden dit echter niemand aan. Houtworm bestrijden vereist kennis, ervaring en de juiste middelen. Deze heb jij hoogstwaarschijnlijk niet. Daarom is het slimmer om het bestrijden van houtworm over te laten aan een professional van houtwormboktor!

Houtworm bestrijden door een professional

Wanneer je een professional belt om jou te helpen met het bestrijden van houtworm moet hij eerst controleren of je daadwerkelijk last hebt van houtworm. Wanneer hij dit heeft vastgesteld gaat hij zo snel mogelijk aan de slag. Er zijn twee mogelijkheden als het gaat om houtworm bestrijden. Houtworm kan bestreden worden door een zeer giftig insecticide in het aangetaste hout te spuiten, in extreme gevallen kan de houtworm ook bestreden worden door ze te vergassen. Dit gebeurd alleen wanneer een huis of bedrijf volledig is aangetast. In minder extreme gevallen schuurt de bestrijder het aangetaste hout goed. Vervolgens spuit hij het gif in het hout en zal de houtworm doodgaan. Al het hout dat te erg beschadigd is door de houtworm zal moeten worden verwijderd omdat het simpelweg te zwak is. Heb jij nu last van houtworm en wil je hier op een professionele manier van af? Bel of mail dan nu met jouw lokale bestrijder!

https://houtwormboktor.com/