Van de Beckenkamp
Image default
Aanbiedingen

Messi bij FC Barcelona: 3 prachtige goals

De beste speler aller tijden? Een vraag die veel voetballiefhebbers bezighouden. Wanneer je eens gaat rondvragen, is de kans groot dat mensen met dezelfde namen komen: Cruyff, Maradona, Pelé, Ronaldo of Messi. Vooral Messi wordt vaak genoemd. De kleine Argentijn speelde decennialang bij FC Barcelona en is inmiddels neergestreken in Parijs. In deze blog behandelen we de drie mooie goals die hij gemaakt heeft voor FC Barcelona. Of het de mooiste zijn, is voor iedereen persoonlijk. Maar ze zijn allen wel van ongekend niveau!

 

De wereldberoemde sologoal

Lionel Messi, 19 jaar, inmiddels al een paar jaar spelend op de rechterflank in het elftal. Het talent droop eraf en na deze goal wist iedereen het zeker. Dit is een speler die we zelden meer gaan zien. Op eigen helft begint Messi met een dribbel tussen twee tegenstanders. Vervolgens spurt hij af op een handjevol tegenstanders en passeert ze één voor één. In het zestienmetergebied laat hij nog twee verdedigers zijn hielen zien, voordat hij de bal netjes in het doel afrondt. De keeper kon verbouwereerd de bal uit het net vissen. Een prachtige goal die meteen de wereld over ging. Ook omdat hij heel veel gelijkenissen vertoonde met een andere sologoal van een andere Argentijnse superster. Diego Armando Maradona was de naam.

 

Een andere prachtige sologoal

De Spaanse bekerfinale. FC Barcelona tegen Athletic Club de Bilbao. Messi ontvangt de bal ter hoogte van de middellijn aan de zijkant en laat in 9 seconden zien waarom hij al jarenlang de beste speler van de wereld is. Met een heerlijke solo troeft hij de verdedigers van Athletic af en schiet hij de bal hard en zuiver in de korte hoek. FC Barcelona wint de finale en de goal zal voor altijd de geschiedenisboeken ingaan. 

 

Een vrije trap die iedereen bij blijft

Terwijl de dominantie van FC Barcelona langzaam wat is afgenomen, staan ze in seizoen 18/19 toch in de halve finale van de Champions League. Barca staat 2-0 voor en Messi mag van ongeveer 35 meter aanleggen voor een vrije trap. Eén van ’s werelds beste keepers zet de muur goed neer. Nee, dat deze vrije trap er in zou gaan was onmogelijk. Toch lag hij enkele seconden later in het netje. Met een prachtig effect belandt de bal strak in de kruising, Alisson kansloos achterlatend. Een schitterende goal waar nog lang over werd nagepraat. 

 

Zelf mooie goals maken? 

Wil jij nu zelf mooie goals gaan maken? Dan ben je bij Your Sport Deal aan het juiste adres. Zij hebben een groot aanbod van allerlei verschillende voetbalproducten, waaronder kwalitatieve voetbaldoelen. Kijk snel op de website voor het complete aanbod.

https://yoursportdeal.nl/