Mhh, er lijkt een kleine verstopping in je wasbak te zitten. Dat zal allemaal wel meevallen, toch? Een aantal dagen later lijkt de verstopping nog erger te zijn geworden en nu hangt er ook nog eens een nare geur door je woning in Rotterdam! Dan had je beter eerder kunnen beginnen met ontstoppen… En ga je deze verstopping zelf oplossen, of moet je iemand anders inschakelen?

Hoe is de verstopping ontstaan?

Vaak is slecht rioolonderhoud de oorzaak van een verstopping of een ander rioolprobleem. Het gaat vaak om het doorspoelen van etens-, zeep- of vetresten. Iedereen weet dat je ze beter niet kunt doorspoelen, maar doen het vaak toch. En naderhand worden deze restjes ook niet meer verwijderd. Een andere oorzaak van een verstopping kan een dieperliggend rioolprobleem zijn. Misschien is jouw riool wel sterk verouderd en zijn er daardoor scheuren in de leidingen ontstaan, of is het riool daardoor misschien wel verzakt! 

Ga je deze verstopping zelf te lijf?

Dit is een lastige vraag, omdat het antwoord afhankelijk is van een aantal factoren. Ten eerste hangt het natuurlijk van het soort verstopping of rioolprobleem af. Een lichte verstopping in je wasbak kun je vaak zelf nog verhelpen, een zwaardere verstopping of leidingbreuk niet. Ook kan de manier waarop je de verstopping te lijf gaat nogal wat verschil maken. Gebruik je namelijk vloeibare ontstoppingsmiddelen, dan bestaat er een kans dat de chemische middelen daarin jouw leidingen zullen beschadigen. En het werkt vaak ook niet direct, wat betekent dat je misschien wel een paar flessen zal moeten doorspoelen! Je kunt dan beter een mix van soda en heet water gebruiken, aangezien dit niet voor extra beschadigingen zorgt. Is het daarmee nog niet opgelost? Dan wordt het tijd voor zwaarder geschut!

Wat kan een rioolspecialist voor mij betekenen?

Er moet snel iets gebeuren, want je kunt niet je afvalwater in het Rotterdamse Stadswater dumpen! In dat geval ben je dus naarstig op zoek naar een rioolspecialist in de omgeving van Rotterdam. Je vindt de allerbeste rioolexpert bij Ontstoppingsdienst Rotterdam. Dan wordt je geholpen door een vakman met jarenlange kennis, want door al dat water in Rotterdam ontstaan daar nog altijd rioolproblemen! Maak gauw een afspraak, zodat jij weer rustig verder kunt met je huishouden.

https://www.ontstoppingsdienst-rotterdam.nl/
 
 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2021 Van de Beckenkamp. All Rights Reserved