Van de Beckenkamp
Image default
Kinderen

Op de fiets naar school

Op de fiets naar school

Misschien herinner je je nog dat je op de fiets naar school fietste en dat je dit zo leuk vond. Misschien wil je je kind ook leren fietsen en hem of haar naar school laten fietsen in plaats van te pendelen met de auto. Je kunt er ook voor zorgen dat je kind op drukke dagen voldoende beweging en activiteit krijgt, dus koop een ​​kinderfiets voor hem of haar. Misschien wil je kind graag met vrienden op de fiets naar school. Veel scholen houden en fiets-naar-schooldag en dan wil je ervoor zorgen dat je kind voorbereid is. Kinderen en tieners op de fiets naar school laten komen, heeft tal van voordelen. Studenten zullen waarschijnlijk een verhoogd niveau van lichaamsbeweging tegenkomen. Fietsen kan hen een gevoel van onafhankelijkheid geven. Ze leren een route te kiezen en zich eraan te houden. Ze kunnen meer tijd buiten doorbrengen en hun evenwichts- en coördinatiebewegingen worden geoefend.

Test de routes naar school voor de veiligheid van het kind

Zorg ervoor dat je weet welke route je kind naar school zal nemen en dat deze geschikt is voor zijn of haar leeftijd. Neem eerst contact op met de school van je kind. Veel scholen houden specifieke databases bij die informatie verstrekken over de woon-werkroutes van leerlingen. Je kunt ook zelf een mooie route uitstippelen als je school er nog geen heeft uitgestippeld. Maak een route met Google Maps en selecteer de fiets optie om te zien hoe lang het duurt en hoe druk het zal zijn. Zorg ervoor dat je de route grondig inspecteert als je al hebt gekozen. Fiets de route eerst zelf voordat je je kind het laat proberen als de route langs onbekende locaties gaat. Houd een aantal hindernissen in de gaten waarmee je kind te maken kan krijgen. Je kunt je kind nu alleen naar school laten rijden als alles geregeld is. Vergeet hem niet te herinneren aan de dingen die hij mee naar school moet nemen, zoals zijn boeken. Zorg ervoor dat hij het in een Fred de la Bretoniere laptoptas plaatst voor veiligheid en gemak.

Essentiële veiligheidsuitrusting die een schoolfietser moet hebben

Je kind heeft zeker een goed werkende fiets nodig die bij zijn lichaam past en veilig kan rijden. Je weet ongetwijfeld dat je kind ook een goed passende fietshelm nodig heeft. Je kind zal zijn helm graag dragen omdat deze verkrijgbaar is in een reeks kleuren en stijlen die voldoen aan de veiligheidsnormen. Er zijn nog een paar essentiële dingen die doorgewinterde fietsers altijd bij de hand hebben, maar die schoolfietsers vaak over het hoofd zien. Dit zijn draagbare bandenpompen en bandenreparatiesets. Bandenlichters en een reserve binnenband behoren ook tot de inbegrepen items. Deze spullen moeten gemakkelijk in de rugzak van je kind passen. Ze kunnen de strandtas groot gebruiken als niet alles in hun rugzak past.

Fietsenstalling

Bepaal waar je kind zijn of haar fiets tijdens de schooldag kan stallen. Niet alle scholen hebben fietsenrekken en die die dat wel hebben, kunnen vol zijn op dagen dat het weer ideaal is om te fietsen. Zorg ervoor dat je kind de fiets dus wel parkeert op een plek waar het mag.