Van de Beckenkamp
Image default
Kinderen

De 5 mooiste herinneringen aan de geboorte

De geboorte van je kindje is zo’n speciaal moment dat je nooit zal vergeten. Maar ook nooit meer wil vergeten. Nu is je baby nog zo klein, maar straks wordt je kindje groter en dan is het extra leuk als je samen kan kijken naar die bijzondere eerste momenten. Welke dingen zijn geschikt om als aandenken te bewaren? Hieronder lees je 5 tips.

Baby sieraden

Hoewel niet iedereen fan is van baby sieraden, zijn deze heel erg geschikt als aandenken aan het kleine van je baby. Zo past zo’n klein baby armbandje precies om de pols van je kleintje en als je dat bewaart kun je heel goed laten zien hoe ontzettend klein dat was. Armbandjes dragen kleintjes meestal tijdens speciale gelegenheden en voor de foto. Maar zeker de zilveren exemplaren of de sieraden met naam hebben een hele symbolische betekenis om voor later te bewaren in je juwelenkistje.

Fotoshoot

Een babyboek met foto’s terugkijken, niets is zo schattig om je kind naar zichzelf te zien kijken. Herkennen ze zichzelf of juist helemaal niet. Die foto’s kijk je steeds weer terug en hoe langer geleden hoe belangrijker ze voor je worden en hoe meer betekenis ze krijgen. Je kan natuurlijk een fotograaf laten langskomen die meteen ook foto’s voor het geboortekaartje maakt.

Maar je kan natuurlijk ook zelf met je camera of telefoon foto’s gaan schieten. Belangrijk is wel dat je de digitale foto’s op korte termijn laat afdrukken of in een fotoalbum verwerkt. Ander hebben ze geen doel en zouden zo zomaar kunnen verdwijnen bij een computercrash.

Eerste pakje

Net als de sieraden is ook het eerste pakje een hele goede manier om te laten zien hoe klein ze waren. En te bewaren als aandenken voor later. Misschien kan je de foto er nog bij halen dat het pakje zelf te ruim was en dat ze gewoon maatje 50/56 hadden. Dat eerste pakje dat moeders meenemen naar het ziekenhuis daar wordt vaak heel veel tijd aan besteed. Is het geslacht van het kindje al bekend, dan wordt er vaak een jongens- of meisjesoutfit genomen.Maar als er nog geen gender reveal is geweest dan kan het ook een neutraal kledingsetje zijn. Wel zo leuk bij zo’n babytje.

Ziekenhuis bandje

Het kunststof ziekenhuisbandje met daarop de naam van je baby en de geboortedatum en tijd erop, is een mooi aandenken om te bewaren. Je kan het bijvoorbeeld in het babyboek plakken of in een bewaarbox doen die je tegenwoordig steeds vaker ziet.

Handafdruk / voetafdruk

Tenslotte is het ultieme terugkijk moment die van de handjes en voetjes. Je kan er gipsafdrukjes van laten maken of een afdruk met verf, je hebt tegenwoordig ook beeldjes die ervan gemaakt worden met casting, erg mooi. 

Er zijn dus oneindig veel mogelijkheden om het kleine van je baby vast te leggen en later met je kindje samen te bekijken.