Van de Beckenkamp
Image default
Aanbiedingen

Schone lucht met luchtzuivering

 

Niet veel mensen zijn zich ervan bewust dat de lucht die je inademt niet altijd even schoon is. Zuurstof is essentieel voor ons functioneren als mens. Lucht is leven en gezonde, frisse lucht kan wonderen doen voor onze gezondheid en welzijn. De lucht die we dagelijks inademen is echter niet altijd even schoon. Dit kan onbewust je gezondheid en functioneren beïnvloeden. Daarom is het van belang er gezorgd wordt voor luchtzuivering.

Geurtjes in huis

Buitenshuis hebben we te maken met veel CO2 uitstoot en fijnstof in de lucht. Het is natuurlijk een illusie dat deze stoffen binnenshuis niet aanwezig zijn. Deze komen zeker ook in de lucht binnenshuis terecht. Bovendien is de luchtkwaliteit binnen vaak minder goed als gedacht. Ventileren wordt nog wel eens vergeten. Ook gordijnen, vloerbedekking, kussens, etc zijn plekken waar huisstofmijt en pollen zich kunnen nestelen. Daarbij kan een open keuken voor vervelende luchtjes zorgen. Net als huisdieren en mensen die roken. Om dit tegen te gaan kan je gebruik maken van een professionele afzuiger geuren.

 

Geurhinder

Geur kan hinder veroorzaken in een leefomgeving en brengt om die reden ook gezondheidsrisico’s met zich mee. Geurhinder kan leiden tot lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn, misselijkheid, verstoorde ademhaling en verstoorde hartslag. Ook kan geur psychische klachten veroorzaken, bijvoorbeeld spanningen, structurele onvrede over het woon- en leefklimaat en vermindering van activiteiten buitenshuis.

 

Geurbronnen buiten

Belangrijke geurbronnen van buiten zijn afkomstig van: verkeer, industrie, landbouw, dierenverblijven van veehouderijen, mestopslag bij veehouderijen, huishoudens met open haarden en/of allesbranders.

 

Geurbronnen binnen

Geurbronnen binnen zijn bijvoorbeeld afkomstig van: huisdieren, rottingsgeur, keukengeuren, verfgeuren, tabaksrook, vluchtige organische stoffen (VOS) die vrijkomen uit allerlei producten die in huis gebruikt worden, zoals verf- en schoonmaakmiddelen, cosmetica, luchtverfrissers en bouwmaterialen, formaldehyde uit bouwmaterialen, meubelstoffen en vloerbedekking.

 

Het zuiveren van lucht

Lucht zuiveren doe je het makkelijkst door een luchtreiniger in huis te halen. Deze zijn in de meeste gevallen geschikt voor inzet tegen vervuilingen van bijvoorbeeld (fijn)stoffen, pollen, allergenen, geuren, vluchtige stoffen en micro-organismen. Dankzij de werking kan je weer opgelucht ademhalen en genieten van frisse lucht. Zeker mensen die last hebben van hooikoorts, allergieën of astma zien hun klachten vaak afnemen na de aanschaf van een luchtreiniger.

https://www.itecluchtreiniger.nl/