Van de Beckenkamp
Image default
Aanbiedingen

Slaapcomfort verhogen in de zomer

Slaapcomfort verhogen in de zomer

Als je het warm hebt ’s nachts, gaat dat ten koste van de kwaliteit van je nachtrust. In de winter is het makkelijker om de juiste temperatuur te regelen, je kunt altijd meer dekens pakken of een elektrische deken over je heen leggen. Maar als het warm is, zijn er minder mogelijkheden. Toch hebben we hier drie manieren om beter te slapen tijdens een warme nacht.

 

Plafondventilator

Dit is een ventilator die je aan het plafond bevestigt. Met een plafondventilator krijg je een prettig briesje door je slaapkamer zonder dat het ijskoud aanvoelt zoals de lucht van een airco. Je kunt een plafondventilator meestal bedienen met een afstandsbediening. De meeste plafondventilatoren hebben een kamerlamp ingebouwd zodat je hem kunt hangen op de plek van de plafondverlichting. Met een plafondventilator kun je met een dekbed blijven slapen, handig als je er van houdt om met een dekbed te slapen!

 

Keuze van je dekbed

Je dekbed en dekbedovertrekken hebben ook invloed op de temperatuur. Er zijn dekbedden gemaakt voor de winter en voor de zomer. Als je het vaak warm hebt in de zomer, dan is het aan te raden op een zomerdekbed aan te schaffen. Doe hier een katoenen dekbedovertrek omheen, deze zijn vochtabsorberend en ademen goed waardoor je dekbed koeler aanvoelt.

 

Topmatras

Met een topmatras voeg je een extra laag comfort en hygiëne aan je bed toe. Als je een topmatras van de juiste materialen kiest, kan een topmatras je ook koeler houden. De beste keuze is een topmatras van koudschuim, deze is gemaakt van een schuim met open celstructuur waardoor het matras goed ventileert en vocht goed kan opnemen. Een topmatras van koudschuim is naast verkoelend ook nog druk verlagend, waardoor de druk op je spieren en gewrichten minder is en je beter kunt rusten. Naast de vulling van een topmatras kan een matrashoes ook invloed hebben op het slaapklimaat van een topmatras. Ga voor een luchtige matrashoes die goed ventileert en vocht goed afvoert.

 

https://www.matrasconcurrent.nl/