Van de Beckenkamp
Image default
Aanbiedingen

Wijnglazen graveren; hoe doen ze dat?

Een gegraveerd wijnglas is een hartstikke leuk cadeau om te geven. Maar hoe wordt zo’n glas nu gegraveerd? Een beetje achtergrond informatie is handig om te weten, dan kan je de gelukkige ontvanger van het cadeau ook nog een theoretisch lesje wijnglas graveren geven. In deze blog geven wij je alle informatie die je wilt weten over hoe glazen graveren in zijn werk gaat.

Het graveren van wijnglazen is een populaire manier om een persoonlijk tintje aan uw wijnglazen te geven. Er zijn een paar verschillende manieren om wijnglazen te graveren, en de beste methode voor u zal afhangen van de materialen en gereedschappen die u ter beschikking heeft. 

Een populaire methode is het gebruik van een Dremel gereedschap met een diamant bit. Deze methode werkt goed op zowel loodhoudende als loodvrije kristallen wijnglazen. Men moet oppassen dat het glas niet oververhit tijdens het graveren, dus het is belangrijk om langzaam te werk te gaan en de Dremel in beweging te houden.

Wanneer het werkje niet met een Dremel wordt uitgevoerd, dan wordt er vaak een hand graveerpen gebruikt. Ook bij deze techniek is het belangrijk om op te letten dat het glas niet oververhit raakt. Wanneer het glas oververhit raakt, dan het kan barsten.

De derde methode die kan worden gebruikt om wijnglazen te graveren is het graveren met een lasergravure. Dit is een zeer nauwkeurige methode, en het laat een gladde afwerking achter op het wijnglas. Het enige nadeel van deze methode is dat deze vrij duur kan zijn. Bij het laser graveren van glazen wordt het materiaal zo erg verwarmd door een laserstraal die de kleur van het glas verandert en zo voor een contrast met het niet-gelaserde glas zorgt. De kleur die het gelaserde glas krijgt en hoe sterk het contrast wordt, ligt aan de blootstellingstijd met de laser. De lasergravure die wordt gemaakt op het glas is permanent en slijtvast.

https://www.personalsurprise.nl/