Van de Beckenkamp
Image default
Dienstverlening

Waar moet je op letten bij rigging materiaal huren?

Rigging materiaal huren in de evenementenwereld

Rigging materiaal huren wordt voornamelijk gedaan in de wereld van evenementen. Dit is namelijk een geweldige manier om je audiovisuele techniek de lucht in te krijgen. Deze elementen kunnen bij een professioneel event niet ontbreken. Licht wordt ingezet om een bepaalde sfeer aan het evenement te geven. Door het huren van het juiste rigging materiaal kun jij ook lampen vanuit de lucht op het podium of in de zaal laten schijnen. Je creëert hiermee een extra dynamiek. Tevens zorg je met rigging materiaal voor het feit dat mensen op tribunes ook goed kunnen volgen wat er op het podium gebeurt. Door boxen en videoschermen aan trussen te bevestigen en deze op hoogte van het publiek te takelen, worden zij ook voorzien in hun wensen.

Trussen waaraan jouw techniek bevestigd wordt

Een groot onderdeel van rigging materiaal is truss. Dit zijn aluminium contructies die gebouwd zijn om zware dingen te kunnen tillen. Hun eigen gewicht is door hun materiaal erg licht. Dit maakt ze perfect voor vervoer. Daar komt bij dat het relatief makkelijk stapelbare elementen zijn, zodat een truck van de leverancier zeer efficiënt kan worden gevuld. De trussen dienen als basis voor de evenemententechniek. De verlichting, videoschermen en audio-installaties worden aan deze aluminium buisconstructies bevestigd. Vervolgens worden deze de lucht in gehesen.

Motortakels om alles de lucht in te krijgen

Dit laatste wordt gedaan door motortakels. Met behulp van speciale kettingen worden deze aan het plafond van de evenementenlocatie bevestigd. Er zijn verschillende motortakels die op hun beurt elk een ander gewicht kunnen dragen. Dit kan wel oplopen tot 2000kg! Als de takels zowel aan het plafond als aan de trussen bevestigd zijn, kan de specialist met behulp van een controller de techniek op precies de gewenste hoogte hijsen.

Rigging materiaal huren op maat

Een gigantisch groot voordeel van rigging materiaal huren is dat je dit precies op maat kunt doen. Trussen zijn losse elementen en kunnen simpel aan elkaar worden vastgemaakt. Hiermee kan dus een perfect passende oplossing gecreëerd worden. Denk aan rechte elementen of aan elementen met een bocht of een hoek. Wat de vraag ook is: rigging materiaal biedt de oplossing.

Installeren door professionals

Het installeren moet je laten doen door professionals. Het gaat hier namelijk om werken op grote hoogte en met zware technische apparatuur. Dit is gevaarlijk en daarom mogen alleen gecertificeerde partijen dit ondernemen. Doe altijd onderzoek naar de partij waarmee jij in zee wilt gaan. Bieden zij ook de mogelijkheid om de materialen te installeren? Door dit direct te onderzoeken weet je zeker dat je niet achteraf voor verrassingen komt te staan. Zo kun jij rigging materiaal huren bij de partij die precies biedt wat jij zoekt.

https://riggingbox.nl/