Van de Beckenkamp
Image default
Aanbiedingen

Wat te doen bij gevoelige honden

Gevoelige honden kunnen erg lastig zijn. Maar het is niet alleen voor u vervelend, maar ook voor uw hond. Het komt dan ook wel vaker voor dat honden last hebben van hun maag- en darmstelsel. 

Dit is te herkennen aan het eten van gras, mest of poep. Daarnaast boert de hond veel en laat hij/zij stinkende winden. Het is belangrijk dat u hier goed op let, want als u het in de gaten heeft is het mogelijk om gelijk actie te ondernemen. Maar wat moet u dan doen? En wat is het meest belangrijk om te veranderen in het patroon van uw hond? Lees snel verder als u meer wilt weten!

De ontlasting

Gevoelige darmen bij een hond zijn te herkennen aan een slechte ontlasting; diarree of permanente dunne ontlasting. Daarnaast is het ook mogelijk dat je de maag van uw hond vaak hoort rommelen en uw hond heeft vaak last van winderigheid. Als u dit merkt bij uw hond is het belangrijk om actie te ondernemen, want een verstoorde darmflora kan veel invloed hebben op de gezondheid van de hond. 

 

De maag

Maagproblemen bij een hond is geen pretje. Deze problemen zijn vaak te herkennen aan het teveel eten van gras of poep en laat veel vieze winden. De oorzaken voor maagproblemen liggen heel erg uit een. Het kan namelijk zijn dat het iets kleins is, zoals iets verkeerds gegeten. Maar het kan ook zijn dat de maag van uw hond snel van streek is. Als de maag snel van streek is, is het belangrijk om het te houden bij het zelfde soort voedsel. Maar, het kan ook een voedselallergie zijn. Gelukkig is het mogelijk om bij een dierenarts uit te zoeken  waar uw viervoeter allergische voor is.

 

Voeding

Het is mogelijk om met bepaalde voeding de darmen en de maag van gevoelige honden weer in orde te krijgen. Er zijn namelijk op Bellfor verschillende pakketten waar de juiste voeding in zit. Wilt u weten welke voeding het beste voor uw hond is? Kijk dan eens op de website van Bellfor of neem contact op met de klantenservice

 

https://nl.bellfor.info/