Van de Beckenkamp
Image default
Woning en Tuin

Wat te doen bij kortsluiting

Kortsluiting is één van de meest voorkomende oorzaken van stroom problemen in huizen en bedrijven. Nu kan er op verschillende manieren kortsluiting ontstaan en is het opsporen en oplossen van de kortsluiting voor veel mensen een onmogelijke taak. Toch wil iedereen er snel vanaf zijn aangezien we tegenwoordig echt niet meer vooruit kunnen zonder elektriciteit. Daarom hebben wij voor jou verzameld wat je moet weten over kortsluiting.

Hoe ontstaat kortsluiting?

Wanneer er kortsluiting is ontstaan in je huis of bedrijf slaan de stoppen door en zal de stroom uitvallen. De aardlekschakelaar is dan omgeslagen aangezien deze schakelaar de veiligheid in de meterkast bewaard. De aardlekschakelaar heeft gemerkt dat er van een van de groepen enorm veel stroom kwam en schakelde dus automatisch de stroom uit. Eén van de apparaten in je huis heeft dan kortsluiting veroorzaakt en je zit in het donker. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je zelf al kunt doen en staat er al een vakman voor je klaar wanneer je er zelf niet uit komt.

Wat kun je zelf al doen?

Je zit in het donker door kortsluiting in je huis of bedrijf en je wilt hier graag iets aan doen. Kortsluiting kan veroorzaakt worden door defecte elektrische apparaten. Wanneer dit het geval is kun je zelf al op zoek naar de defecte apparaten. Begin met alle stekkers uit de stopcontacten halen wanneer de stroom is uitgevallen. Schakel nu de aardlekschakelaar weer om en begin de stekkers één voor één weer in de stopcontacten te doen. Bij de apparaten waarbij de stroom weer uitvalt is dus iets mis, want deze veroorzaken de kortsluiting. 

Hulp van een professional

Kun je de kortsluiting nu zelf niet vinden, of ben je gewoon niet comfortabel met het werken met elektriciteit dan snappen wij dat heel goed. Elektriciteit is ook niet iets waar je onbezorgd mee moet werken, het kan namelijk erg gevaarlijk zijn. Gelukkig hebben wij van Stroomprobleemkwijt een professional uit jouw buurt voor je klaarstaan. Hij helpt je graag met al je stroomproblemen en doet dit voor een eerlijke prijs. Ook geeft hij je persoonlijk tips om stroomproblemen in de toekomst te voorkomen. Dus denk jij nu kortsluiting in je huis of bedrijf te hebben twijfel dan niet en bel of mail hem voor een afspraak!

https://stroomprobleemkwijt.nl/