Van de Beckenkamp
Image default
Tuin en buitenleven

Welke groenten zijn het makkelijkst zelf te verbouwen?

Ben je het zat om steeds weer groente in de supermarkt te kopen, en wil je zelf je groenten verbouwen? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze blog worden de groenten genoemd die het makkelijkst zijn om te verbouwen, en wordt er aangegeven wat je kan doen als je geen grote tuin hebt, en waar je op moet letten.

De makkelijkste groenten om te kweken

Er zijn een aantal groenten die makkelijk zijn om te kweken, en die ideaal zijn voor de beginnende kweker. Ten eerste heb je de sperziebonen. Dit is een groente die makkelijk is te kweken, en deze groente neemt niet veel ruimte in beslag. Wel moet je opletten dat er geen slakken komen op de bonen. De bonen zijn daar nogal gevoelig voor. Naast de sperziebonen zijn de wortels ook een makkelijke groente. Deze groente hoef je niet eerst voor te zaaien, en kan je direct in de volle grond doen. Tomaten, courgettes en bieten zijn ook groentes die niet moeilijk zijn om zelf te verbouwen.

Geen grote tuin? Geen probleem!

Het verbouwen van je eigen groenten hoeft niet perse een moeilijke taak te zijn. Het lastige gaat zitten in het bijhouden, en genoeg ruimte creëren voor de groente. Heb je een tuin? Dan zal dit niet al te lastig zijn. Heb je een balkon? Dan zal je hier al wat meer moeite mee ervaren. Ook voor mensen met een kleine tuin of een balkon is het mogelijk om zelf groenten te verbouwen. Voor deze mensen is de Gbag in de wereld gebracht. Dit is een plantenzak en kweekzak in één. Dit product is eenvoudig in gebruik, doordat je het makkelijk kan verplaatsen en het uitwassen is ook mogelijk om het product weer te hergebruiken. Verder zijn deze Gbags ook nog in leuke kleuren te krijgen, dus kan je voor een speelse uitstraling zorgen op je balkon. Geïnteresseerd in dit product? Neem dan een kijkje op de website Gark. Dit is een partij die veel innovatieve tuingereedschappen verkoopt.

Waar moet je op letten?

Nu je weet hoe je de groenten kan verbouwen, is het ook goed om even te kijken naar de zaken waar je op moet letten. Ten eerste is het belangrijk dat de groenten genoeg zonlicht en water krijgen. Er wordt zelfs gezegd dat je het best ervoor kan zorgen dat zo’n plantenzak vier of vijf uur in de zon staat. Verder is elke groente anders, en zal de ene sneller groeien dan de ander, en heeft de ene groente andere behoeftes dan de andere. Om goed te weten welke groente je waar verbouwt is het handig om gebruik te maken van bordjes of labels waar je dan opschrijft welke groente dit is. Dit is iets wat vaak wordt vergeten, en dan kan voor verwarring zorgen.