Van de Beckenkamp
Image default
Huishoudelijk

Waarom je raamfolie gebruikt voor het beschermen van je raam en inboedel

Bij het beschermen van je woning denk je waarschijnlijk niet direct aan raamfolie. Toch blijft het opvallend dat mensen die hun huis willen beschermen dure camerasystemen of meerdere sloten aanschaffen terwijl er naast de deur een enorm raam is dat relatief eenvoudig ingetikt kan worden. Daarnaast beschermen sloten en camera’s je inboedel niet tegen inkijk, kromtrekken door de warmte van de zon of verkleuring door uv-straling.

Beschermen tegen inbraak

Om je raam goed te beschermen tegen inbraak kun je zogenoemde inbraakwerende raamfolie kopen. Deze stugge folie houdt het glas bijeen in het kozijn, ook als het aan diggelen geslagen wordt. Dat maakt het veel moeilijker voor potentiële inbrekers om binnen te komen. Om te voorkomen dat mensen in eerste instantie binnen kunnen kijken is er ook een privacy folie versie verkrijgbaar.

Inboedel beschermen tegen verkleuring door uv-straling

Met name houten meubels maar ook schilderijen en andere voorwerpen kunnen makkelijk verkleuren als gevolg van schadelijke uv-straling. UV-werende raamfolie is een doorzichtig folie dat je aan de buitenkant van het raam bevestigt. Daardoor wordt de straling tegengehouden. Let we, er is een verschil met zonwerende raamfolie. Deze blokkeert namelijk de warmte, waar uv-folie de straling blokkeert. Voor de beste combinatie van uv-werende, zonwerende en inkijkwerende raamfolie kies je voor verduisteringsfolie.

Opslag of kantoorruimte beschermen tegen inkijk en meer

Met veel grote ramen komt een hoop daglicht binnen maar tegelijkertijd kan iedereen vanaf de straat ook zo naar binnen kijken. Met one way vision folie voorkom je dit. Ook Squid raamfolie is een handige maar vooral ook mooie oplossing en is geschikt als volwaardige raamdecoratie. Dankzij de textielstructuur en de vele verschillende kleuren, kun je deze folie uitstekend gebruiken om je interieur samen te binden.