Van de Beckenkamp
Image default
Aanbiedingen

Zo kom je aan het benodigde rijbewijs voor een aanhanger!

Ben je al jaren in het bezit van rijbewijs B? Dan mag jij je inmiddels ongetwijfeld al ervaren bestuurder noemen. Hierdoor denk je mogelijk dat je ook wel met een aanhanger kan en mag rijden. In sommige gevallen is dit inderdaad zo. Met rijbewijs B mag je bijvoorbeeld een aanhanger trekken van maximaal 750 kilo (lege gewicht + laadvermogen). Het is ook toegestaan om met rijbewijs B een zwaardere aanhanger te rekken. Het totale gewicht van de auto plus aanhanger mag dan niet meer zijn dan 3500 kilo. Voldoe je niet aan deze voorwaarden? Dan moet je een aanhanger rijbewijs hebben. Maar hoe kom je hier eigenlijk aan?

Welk rijbewijs moet je hebben?
We kennen twee verschillende rijbewijzen voor aanhangers in Nederland: rijbewijs B+ en rijbewijs BE. Eerstgenoemde rijbewijs wordt vaak gezien als een tussenstap naar rijbewijs BE. Wanneer je in het bezit bent van rijbewijs B+ mag je met een aanhanger rijden tot 4250 kilo. Het gaat hierbij om het totale gewicht van de auto en aanhanger. Weegt de combinatie meer? Dan is rijbewijs BE nodig. Met rijbewijs BE mag je ook combinaties trekken die meer dan 4250 kilo wegen.

Examen doen
Net als bij rijbewijs B moet je ook examen doen voor rijbewijs B+ en BE. Dit kan alleen wanneer je reeds in het bezit bent van rijbewijs B en minimaal 18 jaar oud bent. Voordat je het bijbehorende papiertje krijgt, moet je echter ook een praktijkexamen afleggen. In het geval van rijbewijs B+ rijd je met een combinatie tot 4250 kilo. Indien je examen doet voor rijbewijs BE leg je een route af met een zwaardere combinatie.

Een geschikte rijschool vinden
Wil je jouw aanhanger rijbewijs in Breda halen? Dan moet je eerst op zoek naar een rijschool. Het is in dat geval wel zo makkelijk om een rijschool in de buurt te zoeken. Wij raden je aan om de rijscholen in Breda en omgeving goed met elkaar te vergelijken. Er kan namelijk behoorlijk wat verschil zitten in de prijs van een aanhanger rijbewijs. Staar je echter niet blind op de kosten, maar kijk ook naar het slagingspercentage. Indien je twijfelt, kun je overwegen een proefles aan te vragen om te kijken of een rijschool bij jou past.

https://www.motorskills.nl/