Van de Beckenkamp
Image default
Woning en Tuin

Zo kom je van zwammen af!

Het is een nachtmerrie voor iedereen. Je loopt de trap af richting je kelder en treft daar ineens een kolonie paddenstoelen aan! En dit zijn niet de mooie paddenstoelen die je in het bos vindt, maar smerige zwammen. Hier wil je natuurlijk zo snel mogelijk vanaf, maar hoe pak je dit aan?

Hoe ontstaat het probleem?

Een zwammen plaag begint bij sporen, deze sporen zijn zo klein dat ze als onzichtbaar beschouwd kunnen worden. Zodra deze sporen op vochtig hout terechtkomen, gaan ze kiemen en is het probleem een feit. Vochtproblemen spelen vaak dus een grote rol bij het ontstaan van zwammen (lekkages, rioolproblemen), maar ook slechte ventilatie, slechte isolatie en warme temperaturen stimuleren de sporen om te groeien tot de vieze zwammen waar niemand op zit te wachten.

Wat richten ze aan?

Naast dat zwammen geen leuke toevoeging zijn aan je interieur, richten ze ook de nodige schade aan. Als een zwammen plaag lang genoeg aanhoudt, veroorzaakt dit bruinrot. Dit betekent dat het hout zacht wordt, begint te scheuren en zelfs helemaal verwoest kan worden!

Ernstige financiële schade kan hiervan het gevolg zijn. Vaak hebben de zwammen de houten constructie zodanig aangetast dat deze volledig vervangen moet worden. Dus dat betekent dat de kosten van de verdelger niet het grootste probleem zijn.

Niet zelf bestrijden!

Het is ontzettend belangrijk dat je de zwammen niet zelf gaat bestrijden. Zwammen zorgen niet alleen voor bruinrot, ze vormen ook een groot gezondheidsrisico. De sporen van de zwammen zijn namelijk zo klein dat ze snel ingeademd worden, wat kan leiden tot longproblemen.

Zorg er daarom voor dat je altijd een bestrijder inhuurt van Zwambestrijden zodat je zeker weet dat je na de bestrijding geen last van zwammen meer hebt.

De bestrijder begint met een inspectie om in kaart te brengen wat de ernst van de situatie is. Vervolgens stelt hij een plan van aanpak op om de zwammen te bestrijden. Hier komt veel bij kijken, het is namelijk niet alleen het verwijderen van de zwammen. De oorzaak moet ook worden aangepakt. Dit betekent in veel gevallen dat het vochtprobleem moet worden opgelost.

https://zwambestrijden.nl/

Gerelateerde artikelen

Een eenpersoonsbed kopen, waar op letten?

Rioolproblemen in Amsterdam

Tips voor je op maat gemaakte jaloezie├źn