Van de Beckenkamp
Image default
Aanbiedingen

3 tips voor het isoleren van jouw woning

Het isoleren van jouw woning kan een hoop kosten besparen. Wanneer een woning op de juiste manier is geïsoleerd, dan gaat er weinig warmte verloren. Daarnaast wordt in de zomermaanden de woning redelijk koel gehouden. Je kunt in de woning een stuk comfortabeler leven, verspilt een stuk minder energie en lever jouw bijdrage aan het klimaat. Lees snel verder en ontdek een drietal tips om jouw woning (beter) te isoleren met bouwmaterialen

 

  1. Het dak 

Het isoleren van de woning wordt vaak uitbesteed aan een partij. Het uitbesteden kan een hoop kosten met zich mee brengen. Op sommige plekken in de woning is het plaatsen van isolatiemateriaal redelijk eenvoudig. Ben jij een beetje handig? Dan kan jij bij een schuin dak met dakpannen de binnenkant van de woning prima zelf isoleren. Als je isolatiematerialen wilt plaatsen bij een plat dak of bij een dakkapel, dan kan je het beter aan een vakman overlaten. Bij deze ruimtes is de kans op vocht namelijk redelijk groot. Het vocht kan zorgen voor schimmel of zelfs rottend hout, dat wil je het liefste voorkomen. 

 

  1. De spouw-, binnen- en buitenmuren 

Bij het isoleren van de woning wordt er allereerst vaak gekozen voor spouwmuurisolatie. Dit is de snelste, goedkoopste en makkelijkste manier om je woning te voorzien van isolatie. Er is een ruimte aanwezig tussen de binnen- en buitenmuur van de woning. Het isoleren van de spouwmuren van de woning bespaart een hoop stookkosten. 

 

Er zijn nog vele oude huizen in Nederland. Bij de oude huizen is niet altijd een spouwmuur aanwezig. Als er geen spouwmuur aanwezig is, dan kan je ervoor kiezen om van binnenuit te isoleren. Aan de binnenkant van de woning creëer je dan in principe een extra muur. 

 

  1. Vergeet de vloeren en bodem niet 

Naast de daken en muren, kunnen de vloeren niet worden vergeten. De vloer kan je op verschillende manieren isoleren. Allereerst kan je de gehele vloer vervangen door een geïsoleerde vloer. Je kunt er ook voor kiezen om isolatie aan te brengen boven op de vloer. 

 

Daarnaast zijn er woning met een kruipruimte onder de vloer. De kruipruimte is een extra compartiment, zodat de vloer niet in aanraking komt met de ondergrond. Daarnaast wordt het leidingwerk vaak opgeslagen in de kruipruimte. Een goedkope oplossing voor het isoleren van de vloer, is het isolatiemateriaal aan de onderkant van de vloer. Door middel van deze isolatie heb jij nooit meer last van koude voeten. Kom jij jouw online bouwmaterialen kopen

 

https://www.online-bouwmaterialen.nl/