Van de Beckenkamp
Image default
Woning en Tuin

De druppel die jouw dak laat overlopen

Nederland ziet sinds een korte tijd steeds vaker (heftige) stormen haar kant op komen. Vaak houdt dit in dat er voor één dag flinke regen- en windstoten zullen zijn. Het lijkt natuurlijk niet zo heftig, maar stiekem kunnen zelfs de kleinste stormen al schade veroorzaken. Auto’s worden vaak geraakt, maar ook de daken hebben flink te lijden. En het kan zomaar zijn dat dit de laatste druppel was en er zich nu een lekkage in je dak bevindt.

Hoe gebeurt dit?

Bij een storm of sterke wind kan het ook zo zijn dat er een paar levens van jouw dakpannen worden geëist. De buitenste beschermlaag van jouw dak is dan doorbroken en een lekkage ligt dan op de loer. Denk je nu veilig te zijn omdat je een plat dak hebt? Dan moeten we helaas melden dat er ook bij zo’n dak lekkages kunnen ontstaan door hevige weersomstandigheden. Wanneer een plat dak namelijk slecht onderhouden is kunnen er scheuren ontstaan die weer regenwater doorlaten. Maar een lekkage kan ook zomaar veroorzaakt worden door problemen die niets met het dak te maken hebben, maar met de aansluitingen op het dak. Wanneer de hemelwaterafvoer bijvoorbeeld net te ver boven het dak uitsteekt kan het regenwater niet goed worden afgevoerd en riskeer je een lekkage.

Hoe herken ik een lekkage?

Denk je geen daklekkage te hebben omdat er nog geen druppels van het dak naar beneden vallen? Ook dan moeten we je helaas teleurstellen, want daklekkages kunnen er namelijk ook heel anders uitzien. Het kunnen de alom bekende gele kringen en klamme, vochtige plekken in het dak zijn. Maar het kan namelijk ook zo zijn dat je last krijgt van lekkende goten of kapot loodwerk en ook dan is er een dakreparatie nodig. Zie je dat er een aantal dakpannen missen of dat er een grote hoeveelheid water op je plat dak staat? Ook dan is het slim om alvast actie te ondernemen. Je mag dan misschien nog geen echte lekkages hebben, maar de kans op lekkages wordt zo wel heel erg groot.

Contact met de dakdekker

Denk je nu dus een daklekkage te hebben? Of wil je graag een inspectie laten uitvoeren om eventuele lekkages voor te zijn? Neem dan nu meteen contact op met jouw lokale dakdekker, de expert op het gebied van dakreparaties. Waar vind je hem? Bij Dakprobleemkwijt natuurlijk! Je kan hier een aanvraagformulier invullen, maar je vindt hier ook het nummer van de dakdekker, mocht je hem willen bellen. Wacht dus niet langer en laat je dak gauw repareren!