Van de Beckenkamp
Image default
Dieren

Een dwergkonijn als huisdier voor uw kind

Wanneer u ervoor kiest om voor uzelf of voor uw kind een huisdier te kopen, is het belangrijk dat u goed weet hoe het dier verzorgd moet worden. Wat wordt het verblijf van uw huisdier en welke voeding is het meest geschikt? Bij Dierenhandel Hoogendoorn kunnen ze u hier alles over vertellen. Bij deze dierenhandel vindt u verschillende dieren zoals kippen, kuikens, knaagdieren, parkdieren, verschillende vogels en konijnen. Deze laatste is een favoriet, vooral onder kinderen. Dit bedrijf heeft verschillende soorten konijnen, waaronder een dwergkonijn. Dit kindvriendelijke diertje heeft een levendig karakter en een klein formaat. Bij dit ras komen allerlei verschillende kleuren en kleurpatronen voor.

De juiste verzorging voor uw huisdier

Wanneer u een dwergkonijn in huis haalt, is het belangrijk dat u weet hoe u uw huisdier het beste kunt verzorgen. Als eerste heeft het konijn een eigen verblijf nodig met een voederbak, drinkwater en hooi. Het dier kan zowel binnen in een ruime kooi als buiten in een konijnenhok verblijven. Bij een buitenverblijf dient u er wel op te letten dat het hok uit de tocht en wind staat. Daarnaast is voeding natuurlijk erg belangrijk. Een dwergkonijn eet veel planten en vezels. Daarom verkopen ze bij Dierenhandel Hoogendoorn voeding waarin conditiekorrel en voedingsbriketten worden gecombineerd. Door conditiekorrel wordt de weerstand verhoogd en de briketten zorgen ervoor dat het dier voldoende vezels binnenkrijgt. Daarnaast is het ook belangrijk dat u het konijn niet teveel groenvoer geeft. Hier moeten ze namelijk eerst rustig aan wennen, anders krijgt het dier diarree. Geef ze dus alleen kleine porties tegelijk.

Ga langs bij de dierenspeciaalzaak

Wilt u een dwergkonijn kopen bij Dierenhandel Hoogendoorn? Ga dan langs bij hun dierenspeciaalzaak in Stolwijk. Hier kunt u alle konijnen bekijken en advies vragen aan een van de medewerkers. Door hun ervaring en kennis kunnen zij u alles vertellen over de verschillende dieren en de verzorging die ze nodig hebben. Heeft u vooraf nog vragen? Neem dan contact op met Dierenhandel Hoogendoorn. Zij helpen u graag verder!

https://www.dierenhandelhoogendoorn.nl