Van de Beckenkamp
Image default
Woning en Tuin

De rioolexpert van Den Haag

Wist je dat er onder Den Haag een rioleringsstelsel van wel 1500 kilometer lang loopt? Dat is zo ongeveer even lang als van hier naar Madrid! Dan is het natuurlijk niet gek dat er regelmatig mensen kampen met een verstopping van hun riool. Ontstoppingsdienst Den Haag, dé lokale rioolexpert, lost dit graag op!

Hoe ontstaat een verstopping?

Een verstopping zit in een klein hoekje. Een sterk verouderd riool raakt natuurlijk sneller verstopt of beschadigd dan een nieuwer riool. Daarom wordt het riool ook met regelmaat nagekeken en onderhouden door de gemeente. Dat wil niet zeggen dat er dan niet alsnog een verstopping bij jou in huis kan ontstaan. Zorg dus alsnog dat je jouw riolering en afvoer zo goed mogelijk schoon houdt. Elke dag worden er namelijk meldingen gedaan van woningen en bedrijven die een verstopping hebben. Al deze problemen worden opgelost, dus zal jij ook geholpen kunnen worden! Van een verstopte afvoer tot een verstopte afwasmachine tot een verstopte regenpijp, niet is te gek. 

Hoe ga je een verstopping tegen?

Zolang het riool schoon blijft, hoef jij je eigenlijk niet druk te maken om eventuele verstoppingen. Deze ontstaan namelijk pas wanneer de riolering wordt verwaarloosd. Denk bijvoorbeeld aan het putje van jouw bad of douche. Wanneer je dit niet regelmatig schoonmaakt, dan loop je natuurlijk de kans dat de afgevoerde haren en zeepresten een blokkade veroorzaken. Dit wil je natuurlijk niet te erg laten worden, want je hebt geen zin in een overstroming. In dit geval is het met het schoonmaken van het putje vaak al opgelost. Doe dit door de grote resten weg te pakken en de kleine restjes weg te spoelen met kokend water met wat soda. Ga vooral niet aan de slag met chemicaliën, want deze kunnen je riolering ernstig beschadigen.

Wat als je het zelf niet kan oplossen?

Bij bijvoorbeeld een grote verstopping of een breuk van de riolering is het slim om zwaarder geschut in te schakelen. Kies dan voor jouw lokale riool topper! De rioolexpert kan namelijk de verstopping verhelpen zonder schade aan te richten aan jouw riolering. Natuurlijk begint hij niet zonder jouw toestemming, hij kijkt samen met jou naar de beste oplossing voor jouw riolering. Wanneer het plan van aanpak is opgesteld en goedgekeurd zal de ontstopping beginnen.

Wat vraagt de rioolexpert voor zijn diensten?

De kosten worden bepaald op basis van het plan van aanpak dat met jouw instemming is opgesteld. Een grotere verstopping vergt natuurlijk meer materialen en manuren dan een kleine verstopping, dus wordt er een offerte opgesteld op basis van jouw verstopping. Wanneer jij ook hiermee akkoord bent gegaan begint de Haagse riool vakman met de klus. Na afloop zal hij jou nog voorzien van een aantal tips om een volgende verstopping tegen te gaan.

Bron: www.ontstoppingsdienst-denhaag.nl

https://www.ontstoppingsdienst-denhaag.nl/