Van de Beckenkamp
Image default
Bedrijven

Uw gekoelde voorraad is in goede handen bij Frigo Group

Frigo Group beschikt over twee moderne koelhuizen. De eerste staat in ’s-Heerenberg, de tweede in Nieuw-Vennep. De derde locatie van Frigo Group is Geldermalsen. Daar is de afdeling logistiek van Frigo Group gevestigd. Frigo Group Logistics regelt al het koeltransport van en naar de twee vrieshuizen. Klanten van Frigo kunnen 24/7 de eigen voorraad bekijken door middel van een persoonlijke login. Dit gaat via het Warehouse Management Systeem. U heeft de mogelijkheid tot op colliniveau producten in de gaten houden. Zo houdt u controle over hoeveelheden en houdbaarheidsdata. Is sprake van een recall of blokkering? U heeft de mogelijkheid snel in te grijpen. Gegevens wat betreft doorlooptijd, ordergrootte en assortiment kan Frigo zo vaak als uw wenst doorgeven.

De relaties van Frigo zijn werkzaam in branches als:

  • brood, gebak en desserts;
  • vruchten;
  • vlees;
  • kip en ander pluimvee;
  • vis;
  • diepvriesmaaltijden.

Om vers vlees te mogen behandelen in een vrieshuis en vervolgens te vervoeren, zijn speciale vergunningen nodig. Vanzelfsprekend beschikt Frigo over deze papieren. Vlees, afkomstig van vleeshandelaren en slachterijen, komt binnen op pallets. De pallets bevatten kratten of dozen. Kipproducten worden in grote hoeveelheden geïmporteerd vanuit Azië en Zuid-Amerika. Frigo verzorgt voor haar klanten het transport van de haven naar het koelhuis en vervolgens naar tussenhandelaar / groothandel / winkel.

Containers met kip en ander pluimvee waarover nog geen invoerrechten zijn betaald, moeten bij de douane gemeld worden. Deze administratieve handelingen kan Frigo u ook uit handen nemen. Vanuit Noorwegen komt regelmatig een grote hoeveelheid gezouten maatjesharing binnen. Frigo Group slaat de haring op in haar vriestunnels, waarbij een temperatuur van -24 graden Celsius binnen 24 uur gegarandeerd is. 

De dienstverlening door Frigo Group is bijzonder compleet. Denkt u naast opslag en vervoer bijvoorbeeld aan orderpicking, groupage en voorraadbeheer. Duurzaamheid is een belangrijk uitgangspunt. Er wordt milieuvriendelijk gewerkt en van verspilling is nauwelijks sprake. Wilt u meer weten over Frigo? Margreet van Elderen van Frigo Group Logistics beantwoordt al uw vragen. Dit kan per telefoon: +31 850 440 680. En per mail: margreetvanelderen @frigogroup .com.

https://www.frigogroup.com/