Van de Beckenkamp
Image default
Aanbiedingen

Een kat kopen? Dit is wat je moet weten!

Een kat kopen? Dit is wat je moet weten!

Als we kijken naar de vereenzaming en de vergrijzing in Nederland hebben we het meteen over een heel droevig onderwerp. Door zaken als het coronavirus merken we dat het aantal sociale contacten dat we hebben redelijk beperkt is. Iets wat hier heel goed tegen zou kunnen helpen, is het aanschaffen van een kat. Dit zorgt ervoor dat er wat gebeurt in jouw huis en je natuurlijk iemand hebt om tegenaan te praten. De aanschaf van een kat is niet het grootste probleem, maar het onderhouden ervan is iets wat echter nog wel even wat aandacht kan gebruiken. Om deze- en om vele andere redenen hebben we dit blog geschreven. Hier lees je alles wat je moet weten als je binnenkort een kat wilt gaan kopen!

Neem de eerste dagen vrij

Wanneer je een kat hebt gekocht, is het aan te raden om de eerste dagen vrij te nemen. Veel mensen  kiezen ervoor om de kat meteen zijn gang te laten gaan, waar deze in de praktijk juist wel wat tijd en aandacht zou kunnen gebruiken.

Gezien het feit dat een kat moet wennen aan een compleet nieuw huis met een compleet nieuwe omgeving is het handig om je te storten op je kat en deze de aandacht en liefde te bieden die het nodig heeft. 

Een kattenbak

Om te voorkomen dat jouw kat je gehele huis als toilet gaat gebruiken, is het slim om een kattenbak aan te schaffen. Wanneer je jouw kat meteen duidelijk maakt waar deze jouw kattenbak kan vinden en de kat dus logischerwijs zijn behoefte moet doen, is jouw huis beschermd tegen eventuele minder leuke verrassingen. Zorg voor het juiste grind en de juiste kattenbak en wees er zeker van dat jouw kat zijn behoefte kan doen op een aangewezen plek!

Vertier voor je kat

Het is tot slot aan te raden om je kat wat vertier te kunnen bieden. Veel mensen verwachten dat katten zichzelf over het algemeen wel kunnen vermaken en natuurlijk is dit ook zo. Het kan alleen wel zo zijn dat als jouw kat zich wat verveelt, deze zich gaat richten op bepaalde meubels en andere zaken in en om je huis. Kies er daarom voor om een krabpaal aan te schaffen. Met een krabpaal bied je jouw kat een plek om zijn energie kwijt te raken en dit beschermt jouw gordijnen, stoelen en banken op termijn! 

 

https://www.krabpaal.nl/