Van de Beckenkamp
Image default
Aanbiedingen

Drie tips om jouw bedrijf groener te maken

Drie tips om jouw bedrijf groener te maken

Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijke kernwaarde van veel bedrijven; misschien ook wel van jou! Toch kan het lastig zijn om deze duurzaamheid door je hele bedrijf door te voeren, want veel aspecten van je bedrijf lijken niet groen te kunnen. Er zijn voor elk bedrijf toch altijd stappen te nemen. In deze blog geven we jou drie tips die je kunt doorvoeren om jouw bedrijf nog groener te laten werken.

  1. Licht je medewerkers in

Groen werken doe je samen. Maar, als jouw medewerkers niet weten waarom ze groen werken, zullen ze hier ook minder respect voor hebben. Het is daarom handig om uit te leggen waarom je bedrijf duurzamer wil gaan werken en hoe je dit precies gaat doen. Door de reden hierachter weer te geven, begrijpen jouw medewerkers waarvoor ze dit doen. Zij zullen hierdoor gemotiveerder zijn om zich aan deze nieuwe regels te houden en dit misschien ook doorzetten naar hun persoonlijke leven. Ideeën die je kan doorvoeren zijn bijvoorbeeld recyclen, of je collega’s belonen als zij niet met de auto naar werk komen.

  1. Bied duurzame producten aan

Als jij duurzaam wil gaan werken, is het belangrijk dat jouw producten dit ook uitstralen. Zo kun je ervoor zorgen dat jouw producten allemaal fair-trade zijn, of bestaan uit recyclebare grondstoffen. Hiermee verklein je niet alleen de ecologische voetafdruk van jou, maar ook van jouw klanten. Zij zullen het waarschijnlijk ook vreemd vinden als jij duurzaamheid hoog hebt staan, maar dit niet doorvoert in jouw aanbod. 

  1. Wees niet bang om te vervangen

Misschien is het even puzzelen, maar er zijn in elk bedrijf erg veel aspecten die je kunt vervangen voor iets wat beter is qua duurzaamheid. Vervang je bedrijfsauto bijvoorbeeld voor een bedrijfsfiets, of maak er een elektrische auto van. Werk je in een magazijn met een rolbaan? Vervang deze rolbaan voor een schakelband van kunststof. Zo zorg jij ervoor dat als jouw magazijn aan vervanging toe is, de onderdelen gerecycled kunnen worden. Zorg er bijvoorbeeld ook voor dat jouw medewerkers niet langer uit plastic bekers drinken, maar bied kartonnen bekers aan.