Van de Beckenkamp
Image default
Bedrijven

Een nieuwe meterkast aanleggen, waar moet je rekening mee houden?

Waar moet u allemaal op letten als u een nieuwe meterkast gaat aanleggen in uw huis? U moet rekening houden met een paar dingen. past de groepenkast wel in de meterkast? Heb ik genoeg groepen voor nu en voor de toekomst? Heb ik alle losse onderdelen die op de groepenkast moet? Heb ik goed de meterkast geïsoleerd? Heb ik een goede deur voor de meterkast? Wilt u een 1 of een 3 fase groepenkast. U moet dus naar best veel dingen kijken naar wat u allemaal in de meterkast wilt gaan hebben. Je mag niet een te kleine meterkast hebben, want als de meterkast te klein is dan kan de kast te warm worden en misschien kan daardoor er wel brand door komen. Je kunt meerdere losse onderdelen op de groepenkast doen. Je hebt 2 onderdelen die op de groepenkast moet en dat zijn de hoofdschakelaar en een aardlekschakelaar. Je moet deze onderdelen hebben,want het is beter voor de veiligheid van de groepenkast.

Warme meterkast

Wilt u een meterkast aanleggen? U moet wel goed uw meterkast isoleren. Als u dat niet doet kunt u misschien condens krijgen in de meterkast of u kunt een te warme meterkast krijgen. U krijgt condens in de meterkast, omdat de koude lucht van buiten dan met de warme lucht van binnen samenkomt. U kunt ook een waterdichte groepenkast kopen. U kunt ook het best een brandvertragende meterkast deur halen voor de meterkast. Het is handig voor als u brand krijgt in de meterkast. De brandweer kan dan naar u toekomen en de kans is groter dan er nog geen brand is uitgebroken in uw huis. U moet ook geen onnodige producten in de meterkast doen. Wanneer u schoenen in de meterkast heeft gedaan bijvoorbeeld dan kan het dus de meterkast warmer maken en de kans op brand is dan groter.

Wat kan allemaal in de meterkast

Wilt u een nieuwe meterkast aanleggen? Wat moet er allemaal dan in de meterkast? U moet een groepenkast in de meterkast hebben, want anders heeft u geen elektriciteit in uw huis en het is veiliger om de groepenkast in de meterkast te doen, een router is ook handig voor als u wifi wilt hebben, telefoonleidingen, glasvezel aansluitingen water,gas en elektriciteitsaansluitingen. U kunt nog meer onderdelen in de meterkast hebben, maar dit zijn de onderdelen die in bijna elk huis voorkomt. Een meterkast aanleggen kan ook nog best lang duren om het allemaal goed voor elkaar te krijgen.