Van de Beckenkamp
Image default
Electronica en Computers

Garmin Vivoactive 4 Review

De Garmin Vivoactive 4 mag dan al een jaar oud zijn, maar hij zit boordevol functies die hem een waardige upgrade maken ten opzichte van het vorige model. Je hebt nu de keuze uit twee maten: 45 mm en 40 mm. Het grotere model geeft je een extra dag batterijduur van acht dagen in smartwatchmodus. In de GPS- en muziekmodus gaat hij zes uur mee. Het kleinere model gaat respectievelijk zeven dagen en vijf uur mee.

Wat betreft het goede spul, je hebt alle essentiële dingen, zoals ingebouwde GPS, smartphone meldingen, Garmin Pay, en 5 ATM waterdichtheid. Muziekopslag is nu standaard, iets waar je bij de voorganger meer voor moest betalen. Je hebt veel van dezelfde workouts, zoals kracht, cardio, elliptische training, vloer klimmen, indoor roeien, en yoga. Er is nu een Pulse Ox-sensor om de zuurstofverzadiging in het bloed bij te houden en een ademhalingsmeter om het aantal ademhalingen per minuut bij te houden. Hierdoor beschikt u over meer inzichtelijke slaapgegevens.

Met de Body Battery kunt u uw energieniveaus gedurende de dag controleren door gegevens te verzamelen over hartslagvariabiliteit (HRV), stress, slaap en activiteit. Het helpt u om uw trainingen en rustperiodes op optimale tijden te plannen. Er zijn meer dan 40 workouts op het scherm voor krachttraining, cardio, yoga en Pilates. Volg de animatie op uw horloge terwijl het de juiste vorm en techniek demonstreert.

Als u voor het grotere 45 mm horloge gaat, hebt u alleen de keuze uit de kleuren leisteen en zilver. Er zijn tal van Garmin Vivoactive 4 banden te vinden waarmee u uw wearable verder kunt personaliseren. Het zou leuk zijn geweest om een rijker display te hebben voor dit prijspunt, maar de Vivoactive 4 maakt gebruik van hetzelfde transflective display als de meeste Garmin wearables.